Ивет: Изпращам една от най-успешните си години

Най-добрата българска спринтьорка Иват Лалова-Колио очаквано не планира да се състезава през зимния лекоатлетически сезон в зала. "Зимата най-вероятно няма да стартирам. По принцип не съм фен на 60 метра, може би в зала за мен по-подходящо е 400 метра. През тази олимпийска година летният сезон ще започне по-рано, така че имам възможност за участие в достатъчно състезания. Естествено подготовката ми е насочена изцяло към Олимпиадата в Токио", коментира Лалова, която има олимпийска квота за 100 и 200 метра.

38 Връчиха наградите "Атлет на годината"

"Планът е готов. Вече се научих да не си поставям цели и очаквания. Предстои ми много работа. Надявам се да имам късмет, здраве и шанс и да постигна максимално добри резултати", допълни тя.

38 Връчиха наградите "Атлет на годината"

Спринтьорката днес беше наградена с приза “Атлет на годината на България” за пети път в кариерата си. По-рано тя беше избрана и за лекоатлетка на 2019 година на Асоциацията на балканските лекоатлетически федерации, а за пореден път влезе и в топ 10 в анкетата за спортист на годината на България.

38 Връчиха наградите "Атлет на годината"

"За пети път съм атлет на годината. Отговорността е голяма. Хубавото е, че имаме прекрасно поколение млади състезатели, които се надявам да продължат да се развиват и да постигнат още повече от нас. Сигурна съм, че ще ни заместят достойно. Пожелавам им още повече хъс и желание", каза Лалова.

"Аз лично изпращам една от най-успешните ми години. Не може да не съм доволна. А и тези награди ми дават допълнителна мотивация. През 2004 година, когато получих приза за първи път, се вълнувах много повече. Сега след поредната награда няма толкова вълнение, но го оценявам повече, защото знам какво съм вложила и какво ми е струвало", добави тя.

ФОТОГАЛЕРИЯ от "Атлет на България" за 2019 г. ТУК!!!
Последвайте каналите ни в:

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти