Пожар под покрива няма да осуети откриването на новия стадион на Тексас

Пожар под покрива няма да осуети откриването на новия стадион на Тексас

Откриването на новия стадион на бейзболния Тексас Рейнджърс в Арлингтън няма да бъде отложено въпреки пожара, който в събота избухна в подпокривното пространство. От строителната фирма обявиха, че са засегнати около 200 кв. м от конструкцията, но всичко ще бъде възстановено навреме и обектът на стойност $1,2 млрд. ще бъде завършен в срок.

Първият мач на новото съоръжение с подвижен покрив е насрочен за 23 март – приятелски двубой срещу Сейнт Луис Кардиналс. Първият домакински мач на "рейнджърите" от сезон 2020 в МЛБ е на 31 март срещу Лос Анджелис Ейнджълс.

През последните 26 сезона Тексас игра на намиращия се на отсрещния ъгъл бейзболен стадион, който от 2014 г. носеше името "Глоуб Лайф Парк". Името на новия дом на Рейнджърс ще бъде "Глоуб Лайф Фийлд" по силата на 10-годишното споразумение със застрахователната компания "Глоуб Лайф енд Ексидънт Иншурънс" (2014-2023).

Разследването на причините за пожара в събота продължава. Смята се, че огънят е тръгнал от искри при заваръчна дейност, които са възпламенили лесно запалими материали, складирани на един от най-високите етажи на стадиона. Вицепрезидентът на изпълнителя на проекта "Манхатън Кънстръкшън" Грег Макклур съобщи за увредени метални конструкции, които трябва да бъдат подменени.

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти