Вдъхновеният Херта подчини и Леверкузен (видео)

Вдъхновеният Херта подчини и Леверкузен (видео)
Ефектът от идването на Юрген Клинсман в Херта (Берлин) е очевиден, след като тимът записа втора поредна победа в Бундеслигата. Тази вечер столичани надвиха с 1:0 като гости Байер (Леверкузен) в среща от предпоследния есенен кръг. Защитникът Карим Рекик реализира единствения гол след 64 минути игра.

През миналия уикенд Херта срази и Фрайбург със същия резултат, като общо няма загуба от три срещи насам - нещо немислими преди идването на Клинсман. Футболистите на бившият голаджия показаха много силна игра в защита и бяха опасни при контраатаките си. Те на два пъти пропуснаха в ситуации едно на едно с вратаря.

В 21-вата Джавайро Дилросън изскочи сам срещу Лукас Храдецки, но не успя да го преодолее. Последва малшанс и за Дейви Зелке.

Играчите на Леверкузен разчитаха основно на Муса Диаби, докато Кай Хавертц се оказа пълно разочарование и дори беше заменен. Пред Лукас Аларио се откриха две възможности, но те не бяха отиграни по най-добрия начин.

Гостите дочакаха своя миг в 64-ата минута, когато Рекик вкара след добавка.

Последва 100-процентов шанс пред Кевин Фоланд, който от 3-4 метра не успя да вкара с глава. По-късно в срещата нападателят изпусна от още една добра ситуация.

Берлинчани можеха да решат всичко в 74-ата, когато Паскал Кьопке - син на бившия вратар Андреас Кьопке, не успя да вкара в положение сам срещу вратаря.



С втората си поредна загуба Байер вече е извън топ 6.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти