ПСЖ громи за Купата на Лигата

ПСЖ громи за Купата на Лигата

Пари Сен Жермен с лекота се класира за 1/4-финалите в турнира за Купата на Лигата във Франция, след като разгроми с 4:1 втородивизионния Льо Ман. Пабло Сарабия, Ерик Максим Чупо-Мотинг и Килиан Мбапе решиха всичко още до почивката, а след нея се разписа и Анхел Ди Мария. Единственото попадение за домакините отбеляза Харисон Манзала.

В началото гол на Льо Ман беше отменен заради засада, а ПСЖ поведе в 21-ата минута, когато Сарабия овладя топката след подаване на Ди Мария и я прати в мрежата. В края на полувремето парижани вкараха два бързи гола. Първо Мбапе асистира на Чупо-Мотинг, а само минута по-късно Марко Верати по превъзходен начин изведе самия Мбапе, за когото остана по-лесното.

В 48-ата минута грешка на вратаря на домакините Пиер Патрон позволи на Ди Мария да забие четвърто попадение за ПСЖ. Феновете на Льо Ман обаче видяха и гол на своите любимци. Негов автор стана Манзала в 54-ата минута.

МИНУТА ПО МИНУТА

Другите осминафинали днес бяха значително по-равностойни. Амиен елиминира Рен след успех с 3:2. Победното попадение вкара Тома Монкодюи в добавеното време. Страсбург се наложи с 1:0 над Нант, а Сент Етиен победи с 2:1 Ним. Брест също се класира за четвъртфиналите, след като се справи с Бордо - 2:0.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти