Буфон: Ще си направя лоша услуга, ако реша да се откажа

Буфон: Ще си направя лоша услуга, ако реша да се откажа

Вратарят на Ювентус Джанлуиджи Буфон е убеден, че ще си направи лоша услуга, ако реши да спре с футбола. 41-годишният страж снощи изравни рекорда на Паоло Малдини от 647 мача в Серия “А”.

“Вълнуващо е, като също така това е причината да продължа да играя. Знам, че все още мога да си доставям много красиви емоции заедно със съотборниците ви. Има още много моменти, които да изживея, докато съм способен да давам отговори на терена. Най-важното нещо беше да победим и да завършим годината на върха в класирането. Всичко останало просто прави това по-сладко. Не е толкова важна цел да изиграя своя мач номер 648 в Калчото точно сега, но ако го направя, то бих искал да бъде с Ювентус на върха в първенството.

Оттегляне? Честно казано, виждам го много далече. Преди две години бях решил да се откажа, но тогава животът ми даде други сензационни и прекрасни възможности. Разчитам на моята собствена честност, позволявайки на живота да си тече и да ми показва пътя. Съдейки по моментната ми физическа форма, ще си направя лоша услуга, ако се откажа. Чувствам, че съм от помощ в съблекалнята. Имам големи отговорности, въпреки че не играя много често. Трябва да уважавам детето, което бях и което все още живее в мен. За момента е правилно да продължа. Докога? Поне до юни”, коментира Буфон след снощната победа с 2:1 над Сампдория.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти