Гледай на живо

Левски пречупи ЦСКА пред препълнена зала и стъпи на волейболния връх в България - на живо от зала "Левски София" с отзивите и награждаването

Отани получи зелена светлина да хвърля през 2020 г.

Отани получи зелена светлина да хвърля през 2020 г.

Уникалният талант на Лос Анджелис Ейнджълс Шохей Отани получи разрешение от медицинския екип на клуба отново да изпълнява и двете си бейзболни роли – на питчер и на батер в МЛБ. 25-годишният японец играеше само като DH през 2019 г., след като в края на предишния сезон претърпя операция в лакътя на хвърлящата дясна ръка. Очаква се обаче през 2020 г. той отново да се включи и в стартовата ротация на "ангелите".

Отани започна да хвърля по специална програма още през юли, но през септември трябваше принудително да прекъсне рехабилитацията си, за да се подложи на спешна операция в лявото коляно. Сега вече Шохей е напълно здрав и според информация от Анахайм е завършил успешно експерименталните си булпен сесии.

Според предварителните прогнози през следващия сезон Отани ще стартира на възвишението по веднъж на седмица, вместо на всеки пет дни. Което означава, че ЛА Ейнджълс може би ще се нуждае от шести питчер в ротацията. В нападение Шохей най-вероятно ще бъде ползван като DH в дните, в които не хвърля. Макар че новият мениджър на тима Джо Мадън намекна, че може да изпробва вариант, в който японецът батира и в мачовете, в които е на хълма.

В момента питчерският екип на "ангелите" включва четирима стартери освен Шохей Отани – Андрю Хийни, Грифин Кенинг и новопривлечените Дилън Бънди и Хулио Техеран. Последният подписа снощи едногодишен договор за $9 млн. Възможно е клубът от Анахайм да се пробва да вземе още някой топпитчер от свободния пазар като Рю Хюн-Джин или Далас Кайкъл.

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти