Радо Панталеев: Трудът през годините се възнаграждава

Радо Панталеев: Трудът през годините се възнаграждава

10 години след последното отличие, България отново има медал от световното първенство по бокс. Донесе го Радослав Панталеев от шампионата в Русия през септември, когато завоюва бронз. За това свое постижение той се нареди на седма позиция в класацията Спортист на годината.

"Вярвам, че трудът през годините един ден се възнаграждава. Наистина така стана. Толкова години сме тренирали, имали сме проблеми, контузии. Той ми казваше, че в един ден всичко ще се върне. Сега започнахме да берем плодовете. Доста ме болеше ръката, отидохме на лекар и той каза, че е доста зле, за операция. Нещо не се получиха както трябва нещата, още една операция. Близо година не бях на 100%.

Още от малък, като почнах да тренирам, се надъхах много. 9-10 годишен влязох в залата, баща ми ме заведе. Първият ми треньор беше Георги Тончев от "Спартак" Плевен, при него почнах. Тренирах там до 8 клас, но в Плевен условията не бяха добри. Отидох в ЦСКА и вече съм там 11 години. На световното не бях в топ форма заради ръката, но, като отидох там, си повярвах, че може да се случи", разказа своята история Панталеев в предаването "Тази събота".

Неотлъчно до него през годините е треньорът Михаил Таков - един от най-добрите боксови специалисти у нас, работил и с братята Кубрат и Тервел Пулеви.

"Няма точна формула как да се правят шампиони и да бъдат хора, които да стъпят в живота нормално. На всеки един се дава възможност на избор на цел, за да я преследват, да усетят, че имат криле и могат да направят това, което всеки един състезател мечтае. Треньорът се надява той да бъде най-добрият. Много е хубаво един треньор, когато погледне назад, вижда, че не напразно е бил с тези момчета на 14-15 години, а сега са зрели мъже.

Имаме възможност да си помагаме и всеки един да върви нагоре, както и Радослав. Той трябва да направи това, което е нужно, с опита, с рутината, с медала, да има шанс за квалификациите", заяви Таков и добави:

"Във всяко едно състезание, в което той участва, винаги се надявам и винаги нещо мъничко не му е достигало. Мислил съм си да не се обезвери в даден момент. В един много хубав момент, срещу кубинеца, взе мечтан медал, който от 10 години не сме имали."

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти