Севиля ще посрещне новата година в Топ 3 (видео)

Севиля ще посрещне новата година в Топ 3 (видео)

Голове на Диего Карлош и Евер Банега донесоха ценни три точки на Севиля при визитата на новака Майорка в мач от 18-ия кръг на Ла Лига. Тимът на Юлен Лопетеги се наложи с 2:0 и се утвърди на третото място в класирането с 34 точки. Андалусийци имат с 4 точки повече от 4-ия Хетафе и със сигурност ще посрещнат 2020 година в Топ 3.

За Севиля победата беше задължителна, ако отборът иска да продължи да преследва Барса и Реал. В предишните си два мача андалусийци направиха равенство с Осасуна и загубиха у дома от Виляреал. Майорка пък вече няма успех в 4 поредни срещи и се намира точно над зоната на изпадащите.

Първият опасен изстрел отправи Жуниор Лаго от домакините, но топката мина над вратата. Севиля се активизира в средата на полувремето, когато изпълни няколко ъглови удара и след един от тях се стигна до гол. Евер Банега центрира, а Диего Карлош надскочи стража на Майорка Маноло Рейна и откри резултата. 

В 31-ата минута Анте Будимир пропусна да изравни, а в самия край на полувремето хърватинът прати топката в мрежата, но реферът Хесус Хил Мансано отмени гола заради засада. 

След почивката в играта на Майорка имаше известно подобрение, но за кратко. То приключи в 63-ата минута, когато ВАР отново се намеси в ущърб на тима от Палма. След като изгледа повторение на спорна ситуация в наказателното поле, Хил Мансано даде дузпа за нарушение на Идрису Баба, а Банега не сбърка от бялата точка.  

С аванс от два гола за севилци стана лесно. Лопетеги смени инертния Люк де Йонг с Жул Конде и отборът му откровено се дръпна да брани преднината си. Единствен Такефуса Кубо се опитваше да сътвори нещо интересно в състава на домакините, но в крайна сметка те записаха 11-о поражение за сезона.

МИНУТА ПО МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти