Силите на Гладбах не стигнаха за победа за радост на Лайпциг (видео)

Силите на Гладбах не стигнаха за победа за радост на Лайпциг (видео)
Борусия (Мьонхенгладбах) не успя да сломи Херта (Берлин) като гост и след 0:0 остана на 2 точки от първата позиция в Бундеслигата на полусезона. Така есенен първенец в Германия е РБ (Лайцпиг), а Байерн (Мюнхен) е на 2 пункта зад Гладбах.



“Жребците” бяха по-настоятелният състав на “Олимпиащадион”, но така и не успяха да пречупят набралият самочувствие отбор на Юрген Клинсман.

В началото даже домакините бяха по-пасни, като в 19-ата минута Доди Лукебакио пропусна с глава от няколко метра, а малко след това съотборникът му Едуард Льовен удари греда от пряк-свободен удар.

След това положенията бяха основно пред вратата на Руне Ярстайн, но норвежкият страж я опази. Маркюс Тюрам, Аласан Плеа и Матиас Гинтер пропуснаха най-добрите шансове на сметката на Гладбах.

Това беше и първото нулево равенство в Бундеслигата от края на октомври насам.

Херта се отдалечи на 5 точки от опасната зона, като през втората част на кампанията със сигурност ще се стреми към още по-високо класиране

Първенството се подновява на 17 януари с мач на Борусия - гостуване на Шалке 04.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти