Гледай на живо

100 години ски спорт в България

Манчестър Сити приземи Лестър

Манчестър Сити приземи Лестър

Манчестър Сити спечели битката на конкурентите, след като надделя с 3:1 срещу Лестър на “Етихад”. Отборът на Пеп Гуардиола изигра много силен мач, създаде множество положения и вкара три гола. Гостите също допринесоха за спектакъла с много битка и блестящи контраатаки. При една от тях Джейми Варди откри резултата в 22-ата минута със 17-ия си гол в първенството от началото на сезона.

"Гражданите" успяха да стигнат до пълен обрат до почивката. Риад Марез изравни след половин час игра, а в края на първата част Гюндоган от дузпа направи 2:1. Нов изключителен мач изигра Кевин Де Бройне, който удари греда през първото полувреме. Белгиецът бе в основата на третото попадение на домакините, като изведе Габриел Жезус.

След тази победа Ман Сити остана на трето място в класирането, но вече изостава само на точка от Лестър. "Лисиците" пък са 10 точки зад лидера Ливърпул, който няма мач за първенството тази седмица, тъй като е в Катар за Световното клубно първенство. Загубата на тима на Брендън Роджърс сложи край на серия от девет поредни мача във Висшата лига без поражение.

Двубоят започна на много високо темпо и с атаки и към двете врати. Гостите се опитваха да се надиграват с “гражданите”, но Сити бързо започна да доминира. След десетата минута тимът на Гуардиола създаде поредица от положения, но за щастие на "лисиците" топката не се озова в мрежата.

Решителна намеса на Джони Еванс спря Стърлинг. След това Союнджу успя да блокира английския национал. В основата на всичко опасно бе Кевин Де Бройне, който в 14-ата минута завърши атаката с хубав удар, топката се удари в гредата. В този период домакините имаха тотален контрол. При следващата ситуация като по чудо не се стигна до гол. Марез развинти защитата на съперника и намери Жезус, който с глава насочи топката към вратата, Шмайхел успя да я отклони и след това тя бе избита.

Лестър рядко атакуваше, но когато го правеше, успяваше да се възползва от слабостите на домакините в отбрана. Едно от най-силните оръжия на тима на Брендън Роджърс - контраатаката, за пореден път бе използвано блестящо. При втората си атака в мача "лисиците" бяха близо до гол, но Тилеманс не успя да намери Варди с последния пас.

В 22-ата минута обаче голмайсторът на гостите бе изведен отляво и откри резултата. 33-годишният Варди се откъсна от бранителите на съперника, напредна и успя великолепно да вдигне топката точно преди Едерсон да може да се намеси.

Отборът на Гуардиола се хвърли да изравнява, но Шмайхел отрази удар на Стърлинг. В защита обаче проблемите продължаваха. Бранителите на Сити не знаеха как да се справят с Джейми Варди. В 28-ата минута дълго подаване намери нападателя, който бе сам в половината на домакините, но преодоля Отаменди и си освободи пространство да стреля. Ударът от малък ъгъл мина над вратата.

Секунди по-късно "гражданите" успяха да изравнят с доста късмет. Нисък удар на Марез се отклони в Союнджу и не остави шансове на Шмайхел. Алжирецът създаваше големи проблеми на бившия си отбор и малко по-късно стреля опасно от фаул, но топката мина встрани от вратата. Де Бройне също беше във вихъра си. Белгиецът получи отлична възможност да се разпише в 41-ата минута. Той стреля силно, но вратарят на гостите отрази удара.

При следващата атата Манчестър Сити поведе. Топката се озова в Стърлинг, който влезе в наказателното поле и финтира Рикардо Перейра, а бранителят неумело протегна крак и го спъна. Съдията отсъди дузпа, а Гюндоган бе точен при изпълнението. Малко преди почивката Едерсон трябваше да се намесва след удар на Мадисън, но домакините запазиха аванса си.

Доминацията на Сити продължи и след почивката, но тимът на Гуардиола не успяваше да реализира положенията си. Слаб удар на Марез завърши отлична атака, а след това стреля неточно от воле. В 59-ата минута Де Бройне се измъкна от защитата, но вместо да стреля, опита да подаде на Жезус и това позволи на Еванс успя да предотврати сигурен гол.

В една от много редките си атаки Лестър отново можеше да нанесе удар на съперника. Варди се измъкна отдясно и с великолепно центриране намери Барнс, който само трябваше да насочи топката, но не успя да я уцели добре. След като отигра ситуацията Барнс се сблъска с излезлия Едерсон, като вратарят го отнесе. Играчът на Лестър се контузи в ситуацията и малко по-късно бе сменен.

Блестящата игра на Де Бройне продължи и в 69-ата минута той за пореден път развинти защитата на гостите. Белгиецът намери Жезус на далечната греда и той насочи топката към опразнената мрежа. За бразилеца това бе първи гол на "Етихад" от януари. Попадението даде солиден аванс на “гражданите” и те заиграха още по-освободено.

“Лисиците” се изнесоха леко напред, което даде още възможности на домакините. Удар на Марез бе блокиран, а Де Бройне отново се размина с гола, след като негов изстрел бе отразен от Шмайхел. Постепенно Сити намали темпото, но и не позволи на съперника да си помисли за връщане в мача.

МАН СИТИ - ЛЕСТЪР 3:1
0:1 - Варди (22)
1:1 - Марез (30)
2:1 - Гюндоган (43-д)
3:1 - Жезус (69)
 
СТАТИСТИКА
МИНУТА ПО МИНУТА
КЛАСИРАНЕ
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички