Лайпциг озапти Аугсбург за 31 минути

Лайпциг озапти Аугсбург за 31 минути

РБ (Лайпциг) удължи серията си без загуба в Бундеслигата до осем двубоя. Това се случи след 3:1 при домакинството на Аугсбург, а последното поражение на “червените бикове” за първенство датира отпреди близо два месеца - 26 октомври. Футболистите на Юлиан Нагелсман ще зимуват на върха в класирането, узаконявайки лидерската си позиция с този успех.

ВАР влезе в действие още в 3-ата минута, когато Тимо Вернер отбеляза, но попадението бе отменено заради игра с ръка по-рано в същата атака. Пет минути след това падна нов гол, който обаче бе на сметката на гостите. Аугсбург поведе в резултата, след като Марко Рихтер центрира от десния фланг, а Флориан Нийдерлехнер се промъкна между централнит защитници на домакините и прати топката в мрежата за 0:1. Съдиите разгледаха и тази ситуация заради съмнения за засада, но до нова отмяна не се стигна.

Играчите на РБ (Лайпциг) стигнаха до обрат през второто полувреме, като тон за това даде Конрад Лаймер. Младият австрийски халф отне топката пред противниковото наказателно поле, а след това не остави шансове на Томаш Кубек със силен изстрел в левия ъгъл - 1:1.

Патрик Шик изведе Лайпциг напред в 80-ата минута, когато бе оставен съвършено сам от защитата на съперника и необезпокоявано отбеляза с глава за 2:1. Юсуф Поулсен сложи точка на всичко в 89-ата минута, когато превърна в гол перфектен хоризонтален пас на Тимо Вернер за 3:1.

СТАТИСТИКА
МИНУТА ПО МИНУТА

КЛАСИРАНЕ

ГОЛМАЙСТОРИ

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички