Реал Мадрид "счупи" гредите, но така и не вкара, Барса изкова преднина (видео + галерия)

Отборите на Реал Мадрид и Атлетик Билбао приключиха при 0:0 дуела си от 18-ия кръг на Ла Лига, игран пред 71 306 зрители на "Сантиаго Бернабеу". "Белите" изиграха силен мач, създадоха немалко голови положения, удариха три греди, но така и не успяха да реализират гол. Така 2020 година ще започне с аванс от две точки за Барселона.

Зинедин Зидан пусна до Карим Бензема Родриго и Винисиус Жуниор. Едер Милитао влезе в центъра на защитата вместо Рафаел Варан. Гайска Гаритано подреди 4-2-3-1 с Иняки Уилиямс в атака, подкрепян от Иниго Лекуе, Раул Гарсия и Кенан Кодро.
В 11-ата минута Винисиус изпусна кристална възможност. Бразилският тийнейджър направи двойно подаване, изскочи сам срещу вратаря Унай Симон и не успя да го преодолее. Стражът изби с крак, получи се рикошет в крака на Вини и топката излезе в аут. "Лос бланкос" притиснаха здраво своя баски съперник и вкарваха страхотна скорост в атаките си.
В 18-ата Тони Кроос се възползва от замаяната защита и осъществи индивидуален пробив в наказателното поле и от осем метра стреля, вратарят леко чукна топката и тя се отби в напречната греда. Стотина сеунди по-късно се появи и първата възможност за гостите от "Сан Мамес". Иняки Уилиямс получи в опасна близост, справи се с отбраната на Милитао и стреля ниско към близкия ъгъл - Тибо Куртоа беше подготвен и изби в корнер.
В 23-ата Лука Модрич центрира по прекрасен начин към свободния Винисиус, който плонжира и не отправи добър удар с глава. Минута по-късно Юри Берчичи получи много добра дълга топка, но Милитао успя да го надхитри и да си извоюва нарушение. "Лос меренгес" продължиха да се врязват много опасно към вратата на "лъвовете". В 32-ата Бензема преодоля вратаря и от малък ъгъл насочи към вратата, но Унай Нунес атрактивно изби с пета пред голлинията.
В 38-ата Родриго центрира превъзходно от десния фланг, Бензема нанесе удар с глава, но топката отиде точно в ръцете на Унай Симон. В 42-ата Кенан Кодро прати топката зад голлинията на Куртоа, но при вдигнат флаг на засада. Повторенията доказаха, че има засада и попадението правилно не е зачетено. Въпреки своето надмощие и остри нападения Реал не успя да вкара през първата част.
В 59-ата минута резервата Начо Фернандес, заменил Милитао, удари греда. Испанският защитник скочи жертвено при корнер и нацели напречната греда. Пет минути по-късно Бензема си освободи коридор за диагонален шут от по-малък ъгъл. Силният удар на френския нападател беше точен, но Унай Симон плонжира и изби.
В 68-ата Даниел Карвахал се намеси в решаващ миг, спирайки голово центриране на Лекуе към Уилиямс. Зинедин Зидан освежи нападението с Гарет Бейл и Лука Йович в търсене на гол. Домакините натиснаха здраво, а "рохибланкос" се прибраха дълбоко и рядко задържаха топката. В 86-ата Лука Йович скочи образцово и насочи топката към вратата, но нямаше късмет. Кълбото отскочи от гредата, след което Серхио Рамос протегна крак за добавка, ала не успя да затрудни вратаря. В края мадридчани разчитаха на центрирания най-вече отдясно, създадоха суматоха в наказателното поле, ала не стигаха до така желания голов удар.

Така Реал Мадрид приключи календарната година с домакинско равенство и разочарование, че Барселона вече има преднина на върха в класирането.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти