Лукаку: Последната ми година в Юнайтед изтри всичко хубаво от предишните осем в Англия

Лукаку: Последната ми година в Юнайтед изтри всичко хубаво от предишните осем в Англия

Нападателят на Интер Ромелу Лукаку отново сподели за разочарованието си от миналия сезон в Англия с екипа на Манчестър Юнайтед. През лятото той подсили “нерадзурите”, след като прецени, че повече не иска да стои на Острова.

“Последната ми година в Юнайтед беше достатъчна, за да изтрие (б.р. - всичко хубаво) от предишните осем в Англия”, сподели националът на Белгия в интервю за New York Times.

Лукаку е нещастен от отношението към него по време на престоя му на Албиона, като особено наблегна на случилото се в Юнайтед. “Още от началото в Манчестър Юнайтед за мен се говореше “Да, но…”. Като вкарам гол, се обясняваше “Да, но пък пропусна друг”. Започнах да си представям какво ще е, когато си тръгна оттам. През миналото лято, докато бяхме на турне в Австралия, издърпах Пол Погба встрани и му обясних, че съм приключил с клуба. Насаждаше се мнението, че аз и Погба сме виновни за пропадането на отбора. Иначе още през март си бях решил да започна отначало, за да мога да си възвърна репутацията. Да играя в Премиър лийг беше добре за мен, но трябваше да се махна”, обясни нападателят.  


Бронзовият медалист от Мондиал 2018 добави, че се е консултирал с Кристиано Роналдо преди избора си да подпише с Интер. “Той ми сподели, че Серия “А” е първенството с най-дефанзивен футбол в света. Роналдо ми каза, че е вкарвал навсякъде, но в Италия му е най-трудно. А когато той мисли така, значи е така”, убеден е Лукаку.

След идването си в Милано белгийският здравеняк вече има 14 гола и 3 асистенции в 22 мача във всички турнири.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти