Гледай на живо

"Синя звездна класация", ОСК "Левски" награждава най-добрите си спортисти

Ман Юнайтед предлага впечатляваща заплата, за да си осигури Холанд

Ман Юнайтед предлага впечатляваща заплата, за да си осигури Холанд

Манчестър Юнайтед предлага заплата от 200 хиляди лири на седмица на норвежкия талант Ерлинг Холанд, твърди "Сън". 19-годишният нападател прави фурор през този сезон за австрийски Залцбург с 28 гола в 22 мача, с което предизвика интереса на редица европейски грандове.

Мениджърът на "червените дяволи" Оле Гунар Солскяер иска на всяка цена да привлече  на "Ол Трафорд" през януари и е готов да увеличи десет пъти възнаграждението, което той получава в момента.

Според различни информации Залцбург иска около 76 милиона лири за правата на тийнейджъра, но други източници твърдят, че норвежецът има клауза на стойност 30 милиона евро.

Другите основни претенденти за подписа на норвежеца са Ювентус, Борусия Дортмунд, както и РБ Лайпциг, чийто собственик "Ред Бул" издържа и Залцбург. Лидерът в германската Бундеслига има много сериозен интерес към играча, но директорът по футболните въпроси в компанията за енергийни напитки Оливер Минтцлаф призна, че трудно може да се пребори със сериозната конкуренция.

"Да, срещнахме се с него и говорихме. Имаме голям интерес към играча. Той ни изслуша и логично беше много отворен за трансфер при нас. Ерлинг иска да смени клуба най-късно през лятото. Но не е лесно и трудно ще можем да се справим с конкуренцията на Манчестър Юнайтед, Ювентус, Борусия Дортмунд, както и на няколко други отбора", коментира Минтцлаф.

"Трансферната цена е по силите ни, но при една сделка не всичко е трансферна сума. Съобщих имената на клубовете, с които трябва да се борим, със сигурност предложенията за заплата на Ерлинг ще достигнат граници, които ние не искаме да преминаваме. В нашия клуб има поставени финансови рамки, които твърдо спазваме", допълни той.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички