Байерн включва Мартинес в сделка за друг баск

Байерн включва Мартинес в сделка за друг баск

Ръководството на Байерн (Мюнхен) планира да включи Хави Мартинес в сделка, която ще осигури на баварците друг футболист от Баската автономна област - Унай Нунес. 22-годишният защитник на Атлетик Билбао е в челото на трансферния списък на шампионите на Германия, които ще имат конкуренция от страна на Уест Хам в надпреварата за подписа му.


Според вестник AS англичаните планират да активират откупната клауза на Нунес, която е на стойност 30 милиона евро, с намерението да го привлекат през януари. В Мюнхен от своя страна имат желание да подсилят защитната си линия и виждат в Нунес перфектен вариант именно за такъв ход.

31-годишният Мартинес се наложи на футболната карта на Европа именно като част от Атлетик, а с оглед напредващата му възраст, в Мюнхен явно смятат за удачна възможността да го изпратят обратно към Билбао.

Нунес играе като централен защитник и е висок 186 сантиметра. Той дебютира за “лъвовете” през 2017 година и вече има зад гърба си над 50 мача за баските във всички турнири, а през настоящата година записа и първи минути с националната фланелка на Испания.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти