Датчанин фаворит за поста, за който спрягат и Любо Пенев

Датчанин фаворит за поста, за който спрягат и Любо Пенев

Датският специалист Томас Кристиансен е фаворит номер 1 за треньорския пост на кипърския шампион АПОЕЛ (Никозия), в чийто списък с кандидати е и българина Любослав Пенев, съобщава philenews. Проблемът е, че Кристиансен в момента е обвързан с белгийския втородивизионен Унион Сент Жилоаз и за да разтрогне договора си трябва да бъде платена неустойка от 300 000 евро - нещо, което вдига неимоверно условията за цялостното му ангажиране. АПОЕЛ търси спешно треньор след уволнението на германеца Томас Дол и медиите на Острова на Афродита смятат, че приоритет са хора, които познават обстановката.

Освен Кристиансен, който е бил начело на АПОЕЛ от 2015 до 2017 година, такива са Ран Бен Шимон и Маринос Узунидис. По-назад при кандидатите са още един испански специалист, както и Любослав Пенев, пише alphanews. В момента жълто-сините са във ваканция за Коледа, но веднага след началото на януари им предстоят по два мача всяка седмица, за да наваксат отложените срещи от есента. Това означава, че президентът на клуба Продромос Петридис до неделя трябва да е решил проблема с треньора. В момента АПОЕЛ е на 5-о място в класирането с 21 точки и три мача по-малко от лидера Омония, който е с 31.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти