Погба поде своя собствена акция срещу расизма

Погба поде своя собствена акция срещу расизма

Звездата на Манчестър Юнайтед Пол Погба е провел своя собствена акция срещу расизма във футбола преди снощната победа на отбора с 4:1 над Нюкасъл на "Олд Трафорд", съобщават английските медии.

На загрявката преди мача, в който той се появи като резерва в началото на второто полувреме, Погба носил две гривни - бяла с надпис "Ние сме едно" и черна с надпис "Не на расизма", като играчът помолил и своите съотборници да се присъединят към тази инициатива. Самият французин след това подарил своите гривни на момче от феновете на "червените дяволи", като качи кадри от тази своя постъпка в Инстаграм, цитирайки Мартин Лутър Кинг: "Омразата не може да прогони омраза, само любовта може да го направи".

"Идеята за това беше моя, отдавна мислех да го направя. Не исках да го постигна чрез УЕФА или ФИФА и затова сам го сторих. Мисля, че имаме възможността да покажем подобни неща във футбола по телевизията. Хората виждат това, така че се надявам то да ги накара да разбират някои неща. Мисля, че расизмът е невежство и просто трябва да покажем на хората, че всички сме едно цяло.

В Лондон се случи същото, за което англичаните разпънаха София, призоваха правителството за намеса
В Лондон се случи същото, за което англичаните разпънаха София, призоваха правителството за намеса

Имам предвид, че всяка седмица слушам разни неща. Виждаме как това се повтаря отново и отново на много стадиони. Просто искам да подкрепя всички играчи - черни, бели, китайци или каквито и да са. Има само една раса. Просто да покажа уважение към всички. Както казах, всички сме едно цяло. Всички идваме тук, за да се наслаждаваме на футбола и на себе си, както и да правим това, което обичаме", заяви Погба, цитиран от местните медии.


Както е известно, в началото на сезона самият Погба стана обект на расистки обиди от страна на фенове, а преди дни същото се случи и със защитника на Челси Антонио Рюдигер по време на мача му срещу Тотнъм, което предизвика остри реакции сред футболната общественост на Острова.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички