Брайтън прекъсна лошата серия след два зачетени гола и сълзи от щастие (видео)

Брайтън прекъсна лошата серия след два зачетени гола и сълзи от щастие (видео)

Брайтън сложи край на серията си от четири поредни срещи без успех в Премиър лийг, след като победи с 2:0 Борнемут на "Амекс Стейдиъм" в двубой от 20-ия кръг на английския шампионат. Алиреза Джаханбахш откри още в третата минута, като това бе първи гол за иранеца в Англия и той го прие много емоционално. Аарън Муй реши всичко в полза на домакините в 79-ата минута. Между тези попадения Дан Бърн също се разписа, но ВАР отмени този гол заради подозително тънка засада.

Люис Дънк се завърна в състава на Брайтън, след като пропусна мача с Тотнъм, защото бе болен. Дейви Прьпер, Леандро Тросар и Неал Мопе също започнаха. Диего Рико изтърпя наказанието си и стартира за Борнемут. Иначе Еди Хау бе направил пет промени в своя състав.

Домакините започнаха много силно и още в третата минута взеха аванс. Това се случи след много добра контра, която премина през Дънк, Муй и Мапе. Последният получи в наказателното поле, след което върна към Джаханбахш. Иранецът стреля прецизно в далечния ъгъл, вкарвайки първи си гол с екипа на Братйън. Джаханбахш чака 1047 минути това попадение и след като го отбеляза, се разплака.

Още в седмата минута Борнемут можеше да изравни, но Мат Райън се намеси много добра и спаси удар на Джошуа Кинг. До почивката двубоят бе доста равностоен, но повече попадения нямаше.

В 57-ата минута Дан Бърн помисли, че също е вкарал първия си гол за Брайтън. Отбраната на Борнемут не успя да изчисти на два пъти топката след центрирането от фаул на Муй. Бърн се ориентира най-добре, обърна се и прати топката във вратата, но ВАР отмени попадението заради много тънка засада.

Натискът на Брайтън продължи и в следващите минути шут на Муй премина встрани, а след това изстрел на Бисума срещна гредата. Логичното се случи в 79-ата минута, когато Аарън Муй получи много добро подаване от Тросар, овладя добре и стреля в далечния ъгъл, оформяйки крайния резултат.


СТАТИСТИКА ТУК!
МИНУТА ПО МИНУТА ТУК!
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти