Кристиано все пак успя да пребори Меси и Ван Дайк за индивидуален приз

След като на два пъти остана зад Лионел Меси и Вирджил ван Дайк в класациите за индивидуални призове (“Златната топка” и FIFA The Best), Кристиано Роналдо най-накрая имат повод да се усмихне. Португалският нападател беше избран за №1 за 2019 г. в анкетата на Globe Soccer Awards, която се организира от Европейската асоциация на футболните агенти и Асоциацията на европейските клубове. Той получи статуетката си на церемония в Дубай. Четвъртият номиниран беше Мохамед Салах.

За играча на Ювентус това е четвърти пореден триумф в допитването и общо шести от девет възможни. От старта на организирането на тази класация Кристиано е бил побеждаван само от Радамел Фалкао (2012 г.), Франк Рибери (2013 г.) и Лионел Меси (2015 г.).

Най-добър за 2019 г. сред треньорите е мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп, който взима трофея от Дидие Дешан, който триумфира преди 12 месеца. Ливърпул изобщо пък е №1 сред отборите, а отличникът сред вратарите е Алисон Бекер.

Агентът на Роналдо Жорже Мендеш доминира при футболните мениджъри.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти