Райола отрече обвиненията за проваления трансфер на Холанд в Юнайтед

Райола отрече обвиненията за проваления трансфер на Холанд в Юнайтед

Футболният мениджър Мино Райола обясни, че не той е причината Ерлинг Холанд да не се озове в Манчестър Юнайтед. Вчера 19-годишният нападател подписа с Борусия (Дортмунд). Според публикации в английските медии точно агентът е бил пречката, заради която талантът не е преминал на “Олд Трафорд”. Проблемът бил в това, че Райола искал солиден бонус за сделката, както и голям процент от последваща продажба.

“Ако Ерлинг искаше да отиде в Манчестър Юн, аз щях да съм длъжен да го заведа там. Той обаче не желаеше”, коментира Райола.

“От Юнайтед имаха може би най-директния контакт с Холанд, но той избра Дортмунд. Много съм щастлив, защото той отива в клуб, който за момента е най-добрият избор за него”, добави италианският агент.

Според Gazzetta dello Sport Райола ще прибере 15 млн. евро бонус от Борусия. За самия футболист пък досегашния му клуб Ред Бул (Залцбург) ще получи 27 млн. евро.


Хoланд подписа договор до юни 2024 година. Първите два сезона той ще печели 6 милиона евро годишно, а след това заплатата му ще се увеличи до 8 милиона.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички