Едно силно полувреме донесе 3 точки на Астън Вила (видео)

Едно силно полувреме донесе 3 точки на Астън Вила (видео)
Борещият се мястото си в Премиър лийг Астън Вила стартира успешно 2020-а година, след като надделя с 2:1 над Бърнли като гост в сблъсък от 21-вия кръг. По този начин поне за няколко часа тимът от Бирмингам напусна зоната на изпадащите. Тимът обаче даде две жертви в лицето на Уесли и вратаря Том Хийтън, които получиха контузии.

Играчите на Вила направиха много силна първа част, в която вкара два гола, а още един им беше отменен заради тънка засада. След почивката обаче домакините се съвзеха и натиснаха, стигайки обаче само едно попадение.

След като преди дни Астън Вила беше разгромен с 3:0 от Уотфорд, мениджърът избра да заложи на нова схема на игра с трима централни защитници. Отборът му беше пълен господар през първите 45 минути и в 12-ата минута Джак Грийлиш беше точен с глава. Последва обаче намеса на ВАР, откъдето изчислиха, че Уесли е бил в засада при атаката.

Четвърт час по-късно обаче бразилският нападател сам реализира за 1:0 за гостите. Четири от неговите пет попадения до момента са реализирани на чужд терен.

В 41-вата капитанът Грийлиш покачи на 2:0 след хубав удар с десния крак.

Бърнли тръгна да изравнява след почивката, но върна един гол чак в 80-ата чрез Крис Ууд. Преди това в 63-ата минута той беше пропуснал чисто положение.

За домакините това е трето поредно поражение.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти