Ханзи Флик обеща нова титла за Байерн

Ханзи Флик обеща нова титла за Байерн

Байерн (Мюнхен) е на 4 точки от върха в Бундеслигата преди подновяването на сезона и ще трябва да хвърли много усилия, за да защити титлата си. Треньорът Ханзи Флик обаче е оптимист и даде дума, че Сребърната салатиера отново ще стане притежание на неговия клуб.

“Когато Байерн не е начело, това не е добър сезон - заяви Флик. - Но самите победи в мачовете не са главното нещо за мен. За мен е важно да виждам, че в отбора има страст и настроение. Самочувствието е от основните неща. В момента РБ (Лайпциг) заслужено е начело и Бундеслигата е интересна. С някои изключения преди Коледа показахме, че можем да изпълним целите си. Трябва да спечелим 5 точки повече от Лайпциг. Ще бъде трудно, но ние сме достатъчно класни и ще го направим. Отборът е готов за втория полусезон.”

Наставникът коментира и поредните трансферни слухове. В британските медии се появиха информации, че Дейвид Алаба и Жером Боатенг са желани съответно от Челси и Арсенал.

“Тази зима Алаба не се продава, категоричен беше Флик, който окачестви австриеца като един от най-важните футболисти в състава. - “Дейвид се справя много добре в центъра на защитата и показа, че е сред лидерите.”

“Не си представям и Боатенг да напусне. Не ми е казвал, че иска да се маха. Той тренира здраво по време на празниците и се подготвя добре”, добави треньорът.

Флик призна, че за момента Байерн търси единствено нов десен защитник.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти