Лацио надхитри 10-има от Бреша с нов късен гол, Балотели с постижение за историята (видео)

Отборът на Лацио постигна драматична победа с 2:1 като гост на Бреша в първия двубой в Серия “А” за 2020 година.

Фелипе Кайседо прати топката във вратата на домакините още в 6-ата минута, но попадението не беше зачетено поради засада. В 18-ата минута обаче Марио Балотели откри резултата за “лъвовете”, като по този начин стана единственият футболист, отбелязал първия гол в Калчото в две поредни десетилетия. На 6 януари 2010 година той се разписа и срещу Киево, но с екипа на Интер. Малко по-късно играта беше прекъсната за няколко минути заради обидни скандирания на гостуващата агитка по адрес на нападателя.

“Орлите” обаче успяха да изравнят в 42-ата минута, когато Чиро Имобиле беше точен от дузпа, свирена за фаул на Андреа Кистана срещу Кайседо. Именно заради това свое нарушение защитникът беше изгонен с директен червен картон и така Бреша игра с човек по-малко през цялата втора част. Римляните обаче се възползваха от численото си превъзходство едва в добавеното време, когато Имобиле с 19-ия си шампионатен гол за сезона донесе победата на своя отбор. По този начин италианският национал е първият играч с подобен брой голове в първите си 17 мача за кампанията в местния елит след Антонио Валентин Анджелило през януари 1959 година. “Бианкочелестите” пък записаха девети пореден успех в Серия “А” - нещо, което се беше случвало само през сезон 1998/99 под ръководството на Свен-Горан Ериксон. Голяма част от тези победи дойдоха именно след късни попадения.

Лацио продължава да е трети в класирането с 39 точки или само с 3 по-малко от Ювентус и Интер, чиито мачове са утре. Бреша пък е на 18-ото място в зоната на изпадащите с едва 14 пункта в своя актив.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички