Пиоли: Ибрахимович не е дошъл, за да бъде спасителят на Милан

Пиоли: Ибрахимович не е дошъл, за да бъде спасителят на Милан

Наставникът на Милан Стефано Пиоли е категоричен, че завърналият се в клуба Златан Ибрахимович не трябва да бъде обременяван с отговорността да спасява “росонерите”, които до момента правят разочароващ сезон.

“Златан пристигна в добра форма и с подходящото отношение за работа в отбора. Той е много любопитен и концентриран, като опознава всички, докато се адаптира. Ще отнеме време, но сега нямаме такова за приказки, нужни са действия. Ибра не е обикновен играч, така че неговото присъствие промени динамиката и атмосферата около клуба. Днес той беше последният футболист, който напусна съблекалнята. Той дойде с ентусиазъм и решителност, като с всяка тренировка става все по-добър. Щом е в групата за мача, значи той може да играе. Не смятам, че се отнасяме към Ибра като спасител, който е дошъл да ни избави. Въпреки това, той е добавена стойност към работата, която вършим. Той е шампион, но няма сам да ни носи победи. Целият отбор трябва да се представя по-добре.

Дойде моментът, в който да преобърнем развитието на сезона. Имаме 21 мача, в които да променим нашата ситуация и затова утре трябва да започнем силно. Очаквам тимът да покаже огромна решителност, за да се реваншира за загуба от Аталанта с 0:5. Все пак, нека да отбележим, че това беше единственото наистина негативно представяне, откакто дойдох тук. Поражението си остава отворена рана, но може да започнем с възстановяването още утре. Имаме ясна представа какво да правим през януарския трансферен прозорец. Търсим нов защитник, както и други попълнения, които могат да подобрят състава”, заяви Пиоли на пресконференцията си преди утрешното домакинство на Сампдория.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти