Гатузо: Трябва да заиграем като Интер

Гатузо: Трябва да заиграем като Интер

Наставникът на Наполи Дженаро Гатузо се надява тимът му да практикува същата отборна игра, каквато е характерна за Интер под ръководството на Антонио Конте. Утре двата отбора се изправят един срещу друг на “Сан Паоло” в дербито на 18-ия кръг в Серия “А”.

Конте: Гатузо беше подценяван начело на Милан
Конте: Гатузо беше подценяван начело на Милан

“Нуждаем се от силно представяне, тъй като се изправяме срещу много силен тим, един от най-добрите във физическо отношение в първенството. Ако играем както през първото полувреме срещу Сасуоло (2:1 - б.р.), което беше срамно за нас, то тогава ще сме в сериозна беда. Трябва да надградим върху последните 25 минути от въпросния двубой. Трябва да подобрим начина, по който започваме срещите, и как да играем под напрежение. Въпреки това, виждам подходящия ентусиазъм, като момчетата дават всичко от себе си.

Трябва да уважаваме този Интер, тъй като те имат силна психика и страхотни играчи. Не бива да изпадаме в паника или да си мислим за най-лошия сценарий. Трябва да придаваме усещането, че през цялото време сме в мача и че сме готови да се противопоставим. Може да се види влиянието на Конте, защото те се борят за всяка топка, като също така разполагат с качества. Беше различно миналия сезон, така че благодарение на Конте виждаме колективната им игра. Това искам от Наполи - да играем като едно цяло. Целта ми е да върна ентусиазма на Наполи. Играл съм на “Сан Паоло” и искам отново да видя тази страстна атмосфера, която напоследък е малко студена. Колкото по-гореща е атмосферата, толкова по-трудно е за опонентите ни тук”, заяви Гатузо на пресконференцията си преди мача.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти