Ибра се завърна, Милан - не

Ибра се завърна, Милан - не

Голямата шведска звезда Златан Ибрахичович се завърна официално с фланелката на Милан, но и това не помогна на "росонерите" за започнат 2020 година с победа. Над 60 000 тифози пристигнаха на "Сан Сиро", за да видят един от последните си идоли отново с екипа на "Дявола". Двубоят от 18-ия кръг със Сампдория обаче завърши 0:0. 38-годишният таран стартира срещата от пейката, като Кшищоф Пьонтек водеше атаката на домакините в компанията на Сусо и Хакан Чалханоглу. Ибра, който бе играл последно за "червено-черните" през май 2012 година, обаче се появи на терена в 55-ата минута. Именно неговото влизане засили за известно време атаката на домакините, които пропуснаха няколко положения, но накрая нямаха идея как да стигнат до гол. Преди това в началото на второто полувреме Донарума показа класата си и на два пъти спаси вратата на своя тим от попадения.
 

34 Златан Ибрахимович се завърна за Милан срещу Самп

Тифозите на миланския гранд си върнаха ентусиазма с привличането на своя идол, но показаха, че не са забравили и най-големия срам за клуба от 1998 година в първенството. Както е известно, Милан завърши 2019 година с унизителната загуба 0:5 от Аталанта в Бергамо. Именно поради това голям транспарант в "Курва Суд" посрещна играчите на Стифано Пиоли, а той гласеше: "Аталанта - Милан 5:0". Такъв имаше и за Ибра, който единствен беше аплодиран.

34 Златан Ибрахимович се завърна за Милан срещу Самп

Играчите на домакините играеха с изцяло черния си трети екип, като се опитаха да наложат натиск, но без да имат идея как да стигнат до гол. Бонавентура и Сусо обаче имаха отлични възможности за гол, но пропуснаха. Клаудио Раниери пък загуби двама футболисти поради принудителни травми - Рамирес и Депаоли. В последните секунди на първата част Янкто се разписа, но голът беше отменен поради засада, а тифозите на Милан изпратиха играчите на тима с освирквания и очаквания Ибра да промени нещата през второто полувреме.

Втората част започна с възможност за Чалханоглу, но Аудеро спаси. Последваха няколко отлични спасявания на Донарума и пропуски на Габиадини. Стражът първо спря нападателя, който остана сам срещу него, след като Бенасер сбърка.

34 Златан Ибрахимович се завърна за Милан срещу Самп

В 55-ата минута феновете станаха на крака, тъй като Ибра смени Пьонтек. Леао пък влезе на мястото на Бонавентура, а Милан стана по-офанзивен, но това отвори пространства за гостите. Малко по-късно Донарума спря Габиадини, който се опита да го прехвърли, а няколко минути след това Калабрия тръгна да връща топката, но изведе Габиадини, нападателят този път преодоля стража, но стреля далеч от целта.

34 Златан Ибрахимович се завърна за Милан срещу Самп

При следващата атака в 59-ата минута Ибра стреля с глава, но Коли изби. Шведът отново застраши вратата с глава в 63-ата минута, който Аудеро спаси. Леао също пробва рефлекса на стража на "моряците" в 65-ата минута, който изби в корнер. Младият нападател пропусна най-чистата възможност в 71-ата минута, когато Мусакио го изведе сам срещу вратаря, но той прехвърли вратата от пет метра.

Пакета и Екдал влязоха на терена, а Милан нямаше идея как да стигне до положения и да намери Златан, докато Самп, който пристигна до точка в Милано, постигна целта си.

Накрая тифозите, които приветстваха много радушно Ибра, изпратиха всички други полеви играчи с освирквания. Най-вече го отнесоха Сусо, Калабрия, Чалханоглу и Бенасер, които бяха доста далеч от най-добрите си игри, като често правеха сериозни грешки.

Ибра отново е в Милан, но този Милан няма нищо общо с тима, който остави той през 2012 година. Нападателят също е много по-стар, но класата му се вижда от самолет. Проблемът е, че неговите съотборници ще имат нужда от работа, за да вдигнат нивото си.

Милан в трети пореден мач не успя да се разпише и в трети пореден мач няма победа. Равенството е четвърто за сезона, а головата разлика остана 16:24. Нещо, което не се е случвало никога в историята на клуба.

"Росонерите" останаха на 12-то място с 22 точки, докато Самп има вече 16 точки и заема 16-та позиция.

Ибра и компания гостуват на Каляри този уикенд.

МИЛАН - САМПДОРИЯ 0:0

МИЛАН (4-3-3):

Джанлуиджи Донарума, Калабрия, Матео Мусакио, Алесио Романьоли, Тео Ернандес, Исмаел Бенасер, Раде Крунич, Джакомо Бонавентура, Сусо, Кшищоф Пьонтек, Хакан Чалханоглу

САМПДОРИЯ (4-3-1-2):

Емил Аудеро, Никола Муру, Омар Коли, Бартош Бережински, Чабот, Гастон Рамирес, Мортен Торсби, Роналдо Вийера, Карол Линети, Фабио Куалярела, Маноло Габиадини

СЪСТАВИТЕ
КЛАСИРАНЕ
ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА МИЛАН
ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА САМПДОРИЯ
ФОТОГАЛЕРИЯ НА МАЧА
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти