Гледай на живо

Женско първенство по футбол: Пълдин (Пловдив) - Локомотив (Стара Загора) 0:4

Отборът не е готов да играе със Златан, оправда се треньорът на Милан

Отборът не е готов да играе със Златан, оправда се треньорът на Милан
Ибра се завърна, Милан - не
Ибра се завърна, Милан - не

Треньорът Стефано Пиоли отчете, че неговите футболисти все още не са готови да играят със Златан Ибрахимович и по тази причина днес тимът не е съумял да се възползва от качествата му по време на двубоя със Сампдория. Срещата завърши 0:0, а шведът влезе на терена в 55-ата минута.

“Отборът не е привикнал да има футболист с такава физика в наказателното поле на съперника и съответно подаванията към него не бяха достатъчни, особено към края на срещата - заяви наставникът. - Трябва да си извадим изводите, за да сме успешни с Ибра на върха. Златан е централен нападател и ще видим дали ще го използваме сам в предни позиции или с някого друг. Той може да бъде в тандем с Кшищоф Пьонтек, но трябва да намерим баланса, за да може този вариант да сработи. Като цяло ефектът от идването на Ибрахимович е положителен. Той вкара в тима характер, присъствие и цялостна подкрепа.”

“В голяма част от срещата доминирахме и мисля, че имахме 70 подавания в наказателното поле на съперник - продължи Пиоли. - Липсваше ни обаче класа. Когато нямаш нужната точност, не можеш да спечелиш. От всеки един състезател на Милан трябва да се очаква повече. Статистиката показа, че точните ни подавания бяха само 70% и това е разликата. А и не става дума само за точност на пасовете, а и за това да избереш правилния начин на подаване към съответния човек. След появата на смените трябваше да променим начина си на игра. Смятам, че най-важното нещо е топката да бъде в краката на най-добрите футболисти. Нормално е кошмар като този срещу Аталанта (0:5) да остави своя отпечатък върху теб и да разклати самочувствието ти.”

Клубът от “Сан Сиро” е чак на 12-о място в италианското първенство.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички