Питчер на Балтимор оцелял по чудо при въоръжен грабеж в Доминикана

Питчер на Балтимор оцелял по чудо при въоръжен грабеж в Доминикана

Питчерът на Балтимор Ориолс в МЛБ Мигел Кастро съобщи, че е бил обран от въоръжени нападатели в родния си град Ла Романа в Доминиканската република. В публикация в "Инстаграм" 25-годишният риливър сподели, че е оцелял като по чудо, тъй като бандитите се опитали да го застрелят.

"Слава богу, че пистолетът им засече. Жив съм само благодарение на милостта на Господ – написа @castromiguel46 на испански в своя профил в социалната мрежа. – Това трябва да спре. Взеха ми ланеца и искаха да ме убият. Това е невероятно. Бях на път към тренировъчното игрище, за да помагам на тези, които искат да пробият във Висшата лига, а тези двамата ми се нахвърлиха, ограбиха ме и имаха намерение да ми пуснат куршум. Това трябва да спре."



В официално изявление генералният мениджър на "скорците" Майк Илаяс съобщи, че клубът е в контакт със своя играч и е "много благодарен, че той е невредим". Кастро проби в Мейджър лийг през 2015 г. с Торонто Блу Джейс, а в Балтимор е от 2017 г. През последния сезон десничарят постигна баланс 1-3 с 4,66 ERA в 65 мача.

От мениджърската агенция, която го представлява – "Баленджи Груп", публикуваха съобщение, в което се казва: "Мигел е в безопасност. Разтърсен е. Чувства се извънредно благословен и късметлия, че все още е жив, и благодари на всички за подкрепата. Той ще продължи да използва своята позиция, за да бъде модел за подражание."

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти