Дузпи определиха първия четвъртфиналист за Купата на Италия

Дузпи определиха първия четвъртфиналист за Купата на Италия

Торино е първият четвъртфиналист за Купата на Италия. Тази вечер “Биковете” победиха с дузпи Дженоа и се добраха до следващия етап на надпреварата. В редовното време двата тима не излъчиха победител и срещата завърши 1:1, а при 11-метровите удари домакините се наложиха с 5:3 точни изстрела.

Дженоа откри резултата в 14-ата минута, когато Франческо Касата напредна в наказателното поле, финтира защитник и подаде успоредно на голлинията за Андреа Фавили, който вкара отблизо за 0:1.

В 23-ата минута обаче Торино възстанови равенството. Алекс Беренгер получи извеждащ пас, след което подаде към далечната греда, където бе Лоренцо Де Силвестри, който стреля във вратата за 1:1.

Този резултат се запази до края на редовното време, а в продълженията Торино остана в намален състав, след като в 105-ата минута Суалихо Мейте направи необмислен шпагат в глезена на съперников играч и получи втори жълт и червен картон. Въпреки това домакините не дадоха възможност на съперника да стигне до победен гол и се стигна до дузпи.

При 11-метровите удари играчите на “Биковете” бяха безгрешни, като от бялата точка се разписаха Андреа Белоти, Винченцо Милико, Томас Ринкон, Ола Аина и Алекс Беренгер. За гостите вкараха Матия Дестро, Андреа Фавили и Франческо Касата, но решаващ бе четвъртият изстрел на Иван Радованович, който пропусна и така победата отиде при торинци с 5:3.

Този успех класира Торино на 1/4-финал в турнира, където играчите на Валтер Мадзари чакат победителя от двойката Милан - СПАЛ.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти