Ибра се отпуши и спря черната серия на Милан (видео)

Златан Ибрахимович върна усмивките на Милан. Шведската суперзвезда се завърна сред титулярите на "росонерите" за първи път от месец май 2012 година, след което се разписа за първи път за клуба от седем години и 250 дни. Освен това той удари греда и негово попадение с глава беше отменено поради засада при успеха с 2:0 над Каляри от 19-ия кръг. Именно неговото присъствие в състава помогна на гранда да прекъсне серията си от три мача без победа и без попадение в Серия "А". Младият нападател Рафаел Леао, който си партнираше с Ибра през всичките 90 минути, отбеляза първото попадение в 46-ата минута. Ибрахимович удвои в 64-ата минута с красив гол и подпечата първата победа на гранда за новото десетилетие.

Така Милан има вече 25 точки, а Каляри остана на шесто място с 29 точки след четвъртата си поредна загуба.

53 Каляри - Милан, първи гол на Ибрахимович

Въпреки, че няма игрова практика от края на октомври миналата година и е само на една седмица тренировки с Милан, Златан Ибрахимович се завърна

в стартовия състав на "росонерите" за първи път от май 2012 година

. Ветеранът водеше атаката с Рафаел Леао. Наставникът на гостите Стефано Пиоли дори смени схемата си на 4-4-2, като халфовете бяха Хакан Чалхаонглу, Франк Кесие, Исмаел Бенасер и Самуел Кастийехо. Давиде Калабрия, Матео Мусакио, Алесио Романьоли и Тео Ернандес бяха защитниците пред Джанлуиджи Донарума.

53 Каляри - Милан, първи гол на Ибрахимович

Домакините играеха в схема 4-3-2-1, като атаката се водеше от Джовани Симеоне, а зад него бяха Раджа Наинголан и Жоао Педро. Марко Рог, Нахитан Нандес и Лука Чигарини бяха тримата халфове. Рагнар Клаван, Фабио Писакане, Лука Пелегрини и Паоло Фараго пък бяха бранителите пред вратаря Робин Олсен.

53 Каляри - Милан, първи гол на Ибрахимович

Интересното е, че миланският гранд за втори пореден мач игра в изцяло черен екип, докато играчите на Роландо Маран играха с изцяло бели юбилейни екипи по случай 100-годишнината на клуба, с които ще играят до края на сезона.

53 Каляри - Милан, първи гол на Ибрахимович

Първата възможност за гол бе в 17-ата минута, но шут на Ернандес беше избит от Олсен с крак. В 30-ата минута Ибрахимович беше много близо до своя първи гол след завръщането си в клуба. Той засече с глава от малък ъгъл центриране на Леао, Олсен със сетни усилия изби, а след това топката срещата дясната греда и излезе в корнер. При последвалото центриране от корнер Леао пропусна от два метра на празна врата да прати топката в мрежата на Каляри.

53 Каляри - Милан, първи гол на Ибрахимович

Опасен удар на Чалхаоглу мина над гредата в 37-ата минута. Донарума обаче спря домакините в 38-ата минута, когато Нандес го прехвърли от 30 метра, но стражът се върна и изби пред голлинията.

Втората част започна отлично за гостите, които поведоха със сериозна доза късмет. Кастийехо изведе с дълго подаване Леао, който пое топката и стреля, но последва рикошет в защитник на Каляри, след който кълбото прехвърли Олсен и влезе в мрежата. Голът бе втори за португалеца в калчото и първи за "росонерите" в шампионата след 360 минути.

53 Каляри - Милан, първи гол на Ибрахимович

Играчите на Маран се опитаха да натиснат, но гостите се защитаваха добре, а Ибрахимович тормозеше защитата на домакините. В 64-ата минута опитният швед матира Олсен и удвои преднината на Милан. Таранът получи подаване от Ернандес, след което с технично изпълнение с левия крак прати топката в далечния ъгъл на сънародника си. Така Ибра се разписа отново в Серия "А" след пауза от 7 години и 250 дни.

Последният му гол в калчото беше през май 2012 година, когато отбеляза два гола във вратата

на

Интер при

загубата с 2:4, с която "росонерите" бяха детронирани от трона на Италия

и започна доминацията на Ювентус.

53 Каляри - Милан, първи гол на Ибрахимович

Ибра стана един от най-възрастните играчи в историята на клуба с попадение в италианския елит, но изостава от легендите Алесандро Костакурта (41 години, 25 дни), Паоло Малдини (39 години, 278 дни), Филипо Индзаги (38 години, 278 дни) и Нилс Лидхолм (38 години, 120 дни). Ибракадабра стори това на 38 години и 100 дни, но в остатъка от сезона има време да подобри своето лично постижение. Той вече има минимум по един гол във всяко едно от последните десетилетия.

53 Каляри - Милан, първи гол на Ибрахимович

Преднината от два гола даде още повече увереност на Милан, докато Каляри така и не успя да застраши чувствително Донарума. Гол на Ибра с глава беше отменен в 83-ата минута, тъй като шведът беше зад отбраната преди да се разпише. Въпреки това Милан спечели важни три точки.

53 Каляри - Милан, първи гол на Ибрахимович

През седмицата двата отбора имат мачове на "Сан Сиро". Тимът от Сардиния гостува на Интер на 14 януари в мач от Купата на Италия, докато Милен приема СПАЛ на 15 януари. Двата сблъсъка са от осминафиналите на надпреварата.

53 Каляри - Милан, първи гол на Ибрахимович

КАЛЯРИ - МИЛАН 0:2

0:1 Леао (46)

0:2 Ибра (64)

СЪСТАВИТЕ
КЛАСИРАНЕ
ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА КАЛЯРИ
ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА МИЛАН

ФОТОГАЛЕРИЯ НА МАЧА
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти