Ливърпул не падна в капана на Моу и продължава да увеличава разликата с победи и рекорди (видео)

Ливърпул не падна в капана на Моу и продължава да увеличава разликата с победи и рекорди (видео)

Лидерът в Премиър лийг Ливърпул увеличи преднината си на върха в класирането на 16 точки, след като победи с 1:0 Тотнъм в Лондон. Това бе 13-и пореден успех на мърсисайдци в първенството, като с него отборът на Юрген Клоп подобри няколко рекорда - за най-добър старт в своята история, за най-добро началото в Премиър лийг след 22 кръга (б.ред. тук бе подобрено постижението на Манчестър Сити от 2017/18, въпреки че все още Ливърпул са изиграли 21 мача заради отложената им среща с Уест Хам), както и за изобщо най-успешно начало на сезон в петте топ първенства в Европа - 61 точки след 21 изиграни мача. Роберто Фирмино реализира единственото попадение в 37-ата минута, а Ливърпул пропусна още няколко добри шанса преди почивката. През втората част Тотнъм бе по-свежият отбор и създаде повече възможности, но Сон и Ло Селсо направиха два сериозни пропуска.



Жозе Моуриньо бе без двама от ключовите си играчи – Хари Кейн и Муса Сисоко, които са аут до април заради контузии. Португалецът направи три промени в сравнение с мача с Мидълзбро през миналия уикенд. 20-годишният Джафет Танганга дебютира в Премиър лийг, като той стартира отдясно на отбраната. Дани Роуз и Давинсон Санчес също започнаха. Серж Орие бе преместен в халфовата линия, а Лукас Моура водеше атаката на домакините.

Джеймс Милнър и Наби Кейта пропуснаха гостуването на Тотнъм заради мускулни контузии. Алекс Окслед-Чембърлейн започна на мястото на ветерана в халфовата линия. Това бе и единствената промяна на Юрген Клоп в сравнение с последния шампионатен двубой.
Още във втората минута гостите организираха страхотна контраатака след корнер, изпълнен от Ериксен. Фирмино влезе в наказателното поле, финтира добре и стреля, но младият Танганга изчисти пред голлинията. Топката стигна до Окслейд-Чембърлейн, който направи добавка, но този път ударът му срещна гредата.
Както се и очакваше, Тотнъм разчиташе на скоростни контраатаки, в които Сон, Али и Моура изнасяха много бързо топката и опитваха да притеснят отбраната на Ливърпул.
В 23-тата минута мърсисайдци изпуснаха втора стопроцентова възможност, след като Ван Дайк засече с глава от няколко метра центриране на Хендерсън, но Гасанига успя да избие.
Десетина минути преди почивката Мане засече от въздуха центриране на Фирмино отляво, но не успя да намери добре топката, която тупна в земята, след което премина над напречната греда. В 37-ата минута обаче по-добрата игра на Ливърпул бе материализирана в гол. Хендерсън се пребори добре с Али за една спорна топка пред наказателното поле, след което Салах намери Фирмино. Бразилецът се справи с Танганга, след което нанесе много прецизен удар в далечния ъгъл. ВАР провери попадението за евентуална игра с ръка на капитана на Ливърпул преди гола, но такава нямаше.

По-късно повторенията показаха, че един тъч, който предхождаше гола, е бил неправилно отсъден в полза на Ливърпул, но ВАР нямаше как да върне ситуацията, толкова назад, а и технологията не разглежда ситуации, свързани с неправилно отсъдени странични хвърляния.

В края на полувремето Салах пропусна много добра възможност да удвои, но ударът му премина встрани.
В началото на втората част Александър-Арнолд пропусна да сложи голов край на една добра атака на Ливърпул. Десният бек не намери добре топката и я прати встрани от целта.
В 57-ата минута Тотнъм получи шанс след грешка на Джо Гомес, но Ван Дайк блокира много добре Али. Топката стигна до Орие, който стреля, но Алисон спаси. Малко след това удар на Сон премина встрани от вратата.
В 65-ата минута Гасанига спаси опасен удар с глава на Мане. Постепенно домакините започнаха да атакуват все по-настоятелно.
1/4 час преди края Тотнъм пропусна чудесен шанс. Ло Селсо отне от Вайналдум, след което Моура продължи към Сон. Кореецът стреля от 15-ина метра, но топката премина над вратата. В 82-рата минута лондончани пропиляха още по-чиста възможност. Този път Ло Селсо бе изпуснат на далечната греда и от няколко метра засече центриране на Орие, но аржентинецът някак не успя да нацели вратата и прати топката встрани. До края Алисон улови удари на Ламела и Моура, които не го затрудниха особено. В крайна сметка Ливърпул запази аванса си до последния сигнал.
СТАТИСТИКА ТУК!
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти