Паметен ден за Куалярела при разгром на Сампдория

Паметен ден за Куалярела при разгром на Сампдория
Сампдория записа едва третата си домакинска победа в Серия “А” този сезон и се отдалечи на 5 точки от зоната на изпадащите. Жертвата беше Бреша, на който “моряците” нанизаха пет гола за крайното 5:1. Гостите поведоха рано в двубоя, но след това тимът на Клаудио Раниери се разигра и постигна заслужен успех. Бреша остава на предпоследно място, след като за последните четири кръга е спечелил само една точка. Срещата ще бъде запомнена с факта, че капитанът на домакините Фабио Куалярела се разписа на два пъти и вече е вкравал в 16 поредни календарни години в калчото.
Гостуващият отбор излезе напред в 12-ата минута, когато централният защитник Джон Кансейор се разписа с глава.

Самп успя да обърне резултата още до почивката. В 34-ата Карол Линети намери мрежата за 1:1, а в заключителните секунди на полувремето Якуб Янкто вкара за 2:1 след мощен изстрел.

Домакините пречупиха съперника в 69-ата, когато ветеранът Фабио Куалярела покачи на 3:1 от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Масимилиано Мангравити. В 77-ата Джанлука Капрари заби четвъртото попадение на сметката на Сампдория, а в добавеното време капитанът Куалярела наказа поредната грешка на защитата на съперника за 5:1.

В следващия кръг “моряците” гостуват на Лацио, а Бреша приема Каляри.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти