Мария Руневска и хокейнят й тим са лидери в Лозана

Мария Руневска и хокейнят й тим са лидери в Лозана

С четири победи и една загуба международният "син" отбор, в който играе българката Мария Руневска, води в квалификациите на хокейния турнир 3 на 3 на младежките олипийски игри в Лозана. Засега първите три тима са с равен брой точки - по 12 и предстои интересен последен решителен ден преди полуфиналите.

Нино Томов и неговият отбор записаха победа и загуба в неделния ден, а 15-годишният български хокеист на Спарта (Прага) се отличи с пет гола в двата мача.

Наред със семейството му от трибуните го аплодираха министърът на спорта Красен Кралев, вицепрезидентът на БОК Любомир Ганев, генералният секретар на БОК Белчо Горанов и президентът на хокейната федерация Мартин Миланов. Дисциплината 3 на 3 е дебютна в програмата на младежките зимни олимпийски игри.

Слънчевата неделя край Женевското езеро не попречи хокейната зала да се напълни за мачовете на момчетата, а това е доказателство за успешния ход на МОК с въвеждането на тази дисциплина. Зрителите се наслаждаваха на атрактивната игра и аплодираха всички впечатляващи изпълнения. Първите четири тима от квалификациите се класират за полуфиналите, като и двата отбора с българи в състава си имат шанс да продължат.

Единичната смесена щафета в биатлона в състав Валентина Димитрова и Васил Зашев зае 15-о място, а Юлия Златкова е 33-а в гигантския слалом при алпийците.
Последвайте каналите ни в:

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти