Литекс взе нападател от Германия на проби

Литекс взе нападател от Германия на проби

Втородивизионният Литекс взе на проби 18-годишен нападател от отбора на Обер-Роден от провинция Хесен. Това е Ариян Паязити, от албански произход, роден в Сърбия, но израснал в Косово. Младокът вече е направил една тренировка с "оранжевите". Старши треньорът на тима Живко Желев съобщи за БТА, че Паязити ще остане на проби около седмица и ако покаже качества ще подпише с клуба. Той е и вариант за заместник на голмайстора Тонислав Йорданов, който се завърна в ЦСКА-София, откъдето беше преотстъпен на ловчалии.

До момента Литекс се раздели още с централния си защитник Петко Ганев, преотстъпен на Ботев (Враца), Денислав Мицаков, Никола Борисов, Мартин Симеонов и Джулио Чаров. Сигурните нови имена в Ловеч за пролетния полусезон са 24-годищният десен защитник Мартин Сандов, юноша на Левски, привлечен от Локомотив (Горна Оряховица), вратарят Мартин Шейтанов от Поморие, 19-годищният Валентин Иванов, юноша на Берое, привлечен от Миньор (Раднево) и 17-годищният централен защитник Християн Петров, преотстъпен от ЦСКА-София, който е юношески национал. На практика в момента Живко Желев разполага с група от 21 футболисти, трима от които вратари за пролетния полусезон. Групата може да бъде попълнена с Ариян Паязити, ако той убеди треньорското ръководство, че има качества да играе в отбора.

Първата контрола на Литекс от зимната подготовка, която ще протече изцяло в Ловеч е на 25 януари с Локомотив (Горна Оряховица). След това са планирани проверки с елитните Дунав (Русе) на 29 януари, Ботев (Враца), на 5 февруари и с Етър (Велико Търново) на 8 февруари. Тепърва ще се уточнява къде ще се играят мачовете в зависимост от атмосферните условия.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти