Патова ситуация в новата федерация, единият кандидат се оттегля

Патова ситуация в новата федерация, единият кандидат се оттегля

Обединената българска федерация по бейзбол и софтбол (БФБС) остана без формално ръководство след първото съвместно изборно Общо събрание на 11 януари. Причината е, че двама от тримата кандидати за президент събраха равен брой гласове и това наложи свикване на ново събрание на 22 февруари.

Подложени на гласуване бяха кандидатурите на Юрий Алкалай, Стефан Бешков и Явор Андреев, като първите двама получиха подкрепа от по четири клуба, а последният – от нито един. За Алкалай своя вот дадоха Академици (София), Атлетик (Козлодуй), НСА-Лъвове (София) и Койоти/Ейнджълс (Дупница), а за Бешков – София Блус, Бизони (Благоевград), Атлетик (София) и Юнак (София).

До гласуването не беше допуснат деветият активен клуб по бейзбол и софтбол – Юнайтед Спортс Клуб София, заради неплатен членски внос към федерацията. Очаква се до следващото Общо събрание задължението да бъде изчистено.

Ден след проваления избор единият от тримата кандидати – Стефан Бешков (на снимката), обяви, че оттегля кандидатурата си и повече няма да се бори за председателското място.

"Струва ми се много странно три поредни срещи да се обсъжда и решава избор на "Президент" и фокусът да е там и да сме блокирали в тази точка – аргументира се Бешков. – Опитах да акцентирам върху "отбора", но сякаш не се чу. Особено ме притеснява, че случващото се е във федерация на клубове в отборни спортове! Това вероятно е много трудно преодолимо и не е проблем само на родния бейзбол/софтбол, но на всички останали колективни спортове в България, което е още една причина те да не успяват да достигнат пълния си потенциал. Споменах, че ако човек иска да помага и действа, то формалните структури не трябва да имат чак толкова голямо значение и ще опитам пак да откривам нови пътища в тази посока."

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти