Дортмунд ще даде шанс на Гьотце да заслужи нов договор

Дортмунд ще даде шанс на Гьотце да заслужи нов договор

Борусия (Дортмунд) може да привлече още футболисти през януарския трансферен период, но съдбата на Марио Гьотце при "жълто-черните" няма да бъде решена преди пролетта. Изглежда, че той ще получи още шансове да се докаже. Спортният директор на германския клуб Михаел Цорк заяви за ДПА, че може да има промени. Договорът на бившия национал изтича през лятото и двете страни все още не са започнали разговори за нов. Самият футболист не се представя на нивото отпреди години и съответно играе по-малко.

"Нормално е той (б.р. - Гьотце) да получи повече минути в игра в следващите месеци. Ще седнем да преговаряме и едва след това ще обявим какво сме решили", заяви Цорк.

Ханс-Йоахим Ватцке, който е главен изпълнителен директор на Борусия, призна пред вестник “Ди Велт”, че за момента световният шампион от 2014 година не е за продан. Има слухове, че от новия сезон Гьотце ще подсили Херта (Берлин).


В същото време Атлетико Мадрид и Севиля проявяват интерес към нападателя на "жълто-черните" Пако Алкасер. Неговата цена е около 40 милиона евро. При евентуална продажба на Алкасер със сигурност ще бъдат привлечени двама или трима нови футболисти в Борусия.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички