Бостън се отърва превантивно от опозорения Кора

Бостън се отърва превантивно от опозорения Кора

Бостън Ред Сокс предприе единствения правилен ход в разгара на скандала с кражба на сигнали в МЛБ и се освободи от мениджъра Алекс Кора, попаднал в окото на бурята. Късно снощи "червените чорапи" разпространиха съобщение, че клубът и треньорът са постигнали "взаимно съгласие" да прекратят взаимоотношенията си.

Новината дойде само ден след като Мейджър лийг глоби Хюстън Астрос с максималните $5 млн. и наложи едногодишна забрана на генералния мениджър на клуба Джеф Лъноу и на треньора на тима Ей Джей Хинч да работят в лигата. В допълнение двамата бяха уволнени от "астронавтите".

Очаква се персонална санкция съвсем скоро да получи и Кора, който през 2017 г. работеше като коуч на скамейката в Хюстън, а през 2018 г. пое отбора на Бостън. И в двата сезона клубовете на пуерториканеца станаха шампиони, но както се оказа – и в двата случая с помощта на непозволени средства. А именно, чрез дешифриране на сигналите на съперника посредством ТВ повторения по време на мачовете, което е забранено в бейзбола.

Централната роля на Кора в измамата става все по-очевидна, след като наставникът беше посочен поименно в доклада на комисионера Роб Манфред като координатор на схемата в Астрос. Предстои публикуване на официалните резултати от разследването срещу Ред Сокс, но от превантивните действия на клуба може уверено да се прогнозира какви ще бъдат те.

"Днес се срещнахме да обсъдим доклада на комисионера, свързан с разследването срещу Хюстън Астрос – написа ръководството на Бостън в своето изявление. – С оглед на разкритията, заедно решихме, че няма да е възможно Алекс да води ефективно клуба напред, затова постигнахме взаимно съгласие да се разделим."

Самият Алекс Кора публикува свое обръщение, в което написа: "Съгласихме се, че раздялата е най-доброто решение за отбора. Не искам да отвличам вниманието в Ред Сокс, за да може клубът да продължи напред. Двете ми години като мениджър бяха най-добрите в живота ми. Беше чест да водя този тим и да помогна да върнем титлата от Световните серии в Бостън."

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти