Далаклиев: Българският бокс се развива, но все по-трудно се печелят медали

Последният към момента български световен шампион по бокс Детелин Далаклиев заяви, че спортът е бил в застой напоследък, но медалът на Радослав Панталеев през миналата година показва, че се работи в правилната посока.

"В последните години имаше застой в българския бокс, най-вече откъм медали от световни първенства", каза световният първенец от Милано 2009.

22 Пресконференция за боксов турнир “Странджата”

"През миналата година това се промени и мисля, че като цяло има тенденция за положително развитие в спорта ни. Факт е, че спечелването на тези медали става все по-трудно, защото другите държави работят все по-усърдно, а броят на категориите постоянно намалява", добави Далаклиев, който в момента има собствена школа в Плевен.

"За съжаление нямам възможност да съм постоянно до момчетата от националния отбор, но аз живея с бокса. Пожелавам на боксьорите ни не само да вземат квоти за олимпийските игри, но и да спечелят медали в Токио, защото просто да участват е равносилно на провал и разочарованието у тях ще бъде голямо", каза още Далаклиев.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти