Любо Ганев: Тепърва ще обмисляме нещата около Пранди

Любо Ганев: Тепърва ще обмисляме нещата около Пранди
Силвано Пранди: Не съм свободен за следващия цикъл
Силвано Пранди: Не съм свободен за следващия цикъл

Приключи ли Силвано Пранди с националния ни отбор по волейбол или ще продължи да води България? Въпросът вълнува феновете на популярната игра у нас след квалификацията в Берлин, на която "лъвовете" отпаднаха от Германия на полуфинала и не успяха да се класират за Олимпиадата в Токио.
Данчо Лазаров лансира две имена за нов селекционер
В медийното пространство вече се завъртяха някои имена. Сред спряганите за поста на Пранди са Николай Желязков и Мартин Стоев. Вицепрезидентът и кандидат за президент на БФволейбол Любо Ганев обясни пред БЛИЦ, че бъдещето на Професора тепърва ще се решава.
Легендата Любо Ганев: С конкурс ще избираме новия треньор
"На този етап още не е ясно. Очакваме доклада му и след това ще дискутираме бъдещето му. Целта пред Пранди беше да ни класира на Олимпиадата, което не се случи. Много съжаляваме за пропуснатия шанс, но е така във волейбола, жалко... Но всички видяхте, че момчетата се раздадоха. Отборът игра добре, но малко не ни достигна", коментира Ганев.
Боре Кьосев: Пранди вече няма желание да продължи
"В моята управленска платформа съм заложил включването на треньорски съвет. Специалистите ще решат кое е най-доброто преди да вземем правилното решение. Тепърва ще обмисляме нещата. Очакваме доклад и от треньора на женския национален отбор Иван Петков. Сега предстои да изберем селекционери и на юношеските гарнитури. Ще разгледаме CV-тата на кандидатите и ще преценим", каза легендата.

Относно оттеглянето на опитните Теодор Салпаров и Виктор Йосифов от националния отбор, Ганев добави: "Нормално беше да се откажат, вече са на години. Уважавам решението им. Постигнаха много и всички трябва да им благодарим".

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти