От Аталанта защитиха Гасперини след размяната му на обиди с феновете на Фиорентина

От Аталанта защитиха Гасперини след размяната му на обиди с феновете на Фиорентина
Президентът на Аталанта Антонио Перкаси защити наставника на тима Джан Пиеро Гасперини след вчерашните събития около мача между Фиорентина и Аталанта, завършил с победа с 2:1 на “виолетовите” на техния стадион.
Десет от Фиорентина приземиха летящия Аталанта (видео)
Десет от Фиорентина приземиха летящия Аталанта (видео)

По време на срещата феновете на домакините обиждаха противниковия треньор, който не им остана длъжен и им отвърна след нейния край. “През целия двубой те скандираха по мой адрес. Нарекоха ме к*** син. Как смеят да ме наричат к*** син? Майка ми преживя войната, за да може те да имат свобода на словото, а го използват за това? Така че, не - те са к*** синове”, заяви Гасперини след мача.

Тези негови думи породиха коментари из местните медии, но Перкаси се застъпи за опитния специалист. “Той реагира по правилния начин. Аталанта е зад него. “Артемио Франки” удари дъното. Гасперини беше обект на отвратителни, нецивилизовани и недопустими скандирания на “Артемио Франки”. Неприлично нещо, което продължи през целия двубой и беше ясно чуто по телевизията на няколко пъти. Всичко това е напълно срамно. Реферът трябваше да прекъсне мача, както става при расистки обиди от трибуните. Ако това се беше случило в Бергамо, представям си какво щяха да кажат хората за града и неговите граждани”, категоричен беше шефът на Аталанта пред “Тутоспорт”.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти