МВР награди най-добрите си спортисти

МВР награди най-добрите си спортисти
На церемония, състояла се днес в Министерството на вътрешните работи, бяха наградени най-добрите спортисти, треньори и деятели на спорта в МВР. 2019 година бе една от най-успешните години в историята на спорта в МВР с двама световни и двама европейски шампиони, европейска купа по плажен футбол, сребърни и бронзови медали от различни големи първенства.
"Поздравявам ви за постигнатите спортни резултати през изминалата година! С искрено удовлетворение оценяваме положените усилия и шампионския ви дух", обърна се министърът на вътрешните работи Младен Маринов към спечелилите годишните награди за 2019 г. на Спортната асоциация на МВР.
Той отбеляза поредната успешна година, в която елитни спортисти, служители на Центъра за бойна подготовка и спорт, покориха световни и европейски върхове, утвърждавайки престижа на България и на министерството. Над 2300 служители и спортните клубове в МВР участваха активно в спортносъстезателната дейност, утвърждавайки я по този начин като важен и необходим елемент в професионалната подготовка на служителите на ведомството. Вътрешният министър отправи пожелания за здраве, отдаденост и успешно представяне на Олимпийските игри в Токио през 2020 година.
Събитието уважи и министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който благодари на спортистите, служители на МВР, за огромния принос към българския спорт. Той отбеляза и стабилното партньорство със Спортната асоциация на министерството в усилията за развиване на детско-юношеския спорт.
Двамата министри, заместник-министърът на вътрешните работи Милко Бернер, главният секретар на МВР и председател на Спортната асоциация главен комисар Ивайло Иванов, заместникът му главен комисар Георги Арабаджиев, директорите на ГДНП и ГДПБЗН главните комисар Христо Терзийски и Николай Николов, директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев и ректорът на Академията на МВР старши комисар проф. дн Любомир Тимчев връчиха наградите на отличените спортисти.
За първи път двама състезатели печелят приза "Спортист на годината" - Борис Георгиев от Центъра за бойна подготовка и спорт - световен и европейски шампион по джудо категория до 100 кг, и Любомир Борисов, курсант от АМВР - световен шампион по плуване в дисциплините 50 и 100 м бътерфлай. Приз "Отбор на годината" заслужи представителният отбор на МВР по плажен футбол.
Годишни награди на Спортната асоциация - МВР
2019 година

Индивидуални спортове - мъже
1. Стрелба - Любомир Любенов, СДВР - републикански шампион по стрелба на МВР.
2. Пожароприложен спорт - Християн Христов, състезател от представителния отбор на ГДПБЗН, постигнал най-добри резултати в индивидуалните дисциплини и в двубоя по време на Републиканския преглед и купата на Българската федерация по пожароприложен спорт - Пловдив 2019 година.
3. Карате -Светослав Бодуров,ОДМВР Русе - I място на Националния преглед и на Националната купа.
4. Ски алпийски дисциплини - Димитър Стамболийски, ГДПБЗН - републикански шампион на МВР в дисциплината слалом и второ място в дисциплината гигантски слалом.
5. Борис Йосифов, ГДПБЗН - републикански шампион на МВР по биатлон и приложно ориентиране.
6. Крос - Георги Жеков, дирекция "Миграция" - републикански шампион на МВР.
7. Шах - Асен Стефанов, ОДМВР Перник - Републикански шампион на МВР.

Индивидуални спортове - жени
1. Стрелба- Изабела Пламенова, ОДМВР Варна - републикански шампион на МВР.
2. Ски алпийски дисциплини - Деница Вълчева, ГДПБЗН - републикански шампион на МВР в дисциплините слалом, гигантски слалом и комбинация.
3. Приложно ориентиране - Елена Димитрова, СДВР - републикански шампион.
4. Биатлон - Радка Попова, НСО - републикански шампион.
5. Плуване - Александра Соколова, ОДМВР Смолян - републикански шампион в дисциплините 50 метра гръб, свободен стил, бътерфлай, бруст и 100 метра съчетано.
6. Карате - Габриела Димитрова, курсант в АМВР - I място на Национален преглед и на Национална купа.
7. Крос - Цветелина Кирилова, СДВР - републикански шампион.
8. Пожароприложен спорт - Елица Димитрова, РДПБЗН Варна - постигнала най-добри резултати в индивидуалните дисциплини и в двубоя по време на Републиканския преглед и купата на Българската федерация по пожароприложен спорт- Пловдив 2019 година.

Колективни спортове - регионални клубове
1. Отборът на РДПБЗН Пловдив - републикански шампион по пожароприложен спорт за 2019 година.
2. Отборът по футбол на СК МВР - Пловдив - републикански шампион на МВР за 2019 година.
3. Отборът по волейбол на РДПБЗН Варна - републикански шампион на МВР за 2019 година.
4. Отборът по плажен футбол на СК "Спартак"- Враца - републикански шампион на МВР за 2019 година.
5. Отборът по полицейска лична защита на ОДМВР Русе в състав: Александър Йорданов и Светослав Бодуров.
6. Отборът по футзал на РДПБЗН Пловдив - републикански шампион на МВР за 2019 г.

Треньори със съществен принос за дейността на Спортна асоциация - МВР
1. Стоян Велев, РДПБЗН Сливен - треньор на световния и европейски шампион по джудо Борис Георгиев.
2. Светослав Иванов, ГДПБЗН - треньор на Националния полицейски отбор по тенис на маса.
3. Мирослав Ефтимов - дългогодишен треньор по пожароприложен спорт на факултет ПБЗН при АМВР и представителен отбор на ГДПБЗН - МВР.
4. Добромир Грамов - треньор по карате и джу джицу в ЦПКДК - школа Кнежа.
5. ВенциславИгнатов - дългогодишен треньор по таекуон-до в ЦПТК.

Спортен клуб на годината
Полицейски спортен клуб "София", СДВР - за значимо участие на неговите членове във всички турнири и републикански състезания от календара на Спортната асоциация - МВР.

Отбор на годината
Представителният отбор на МВР по плажен футбол - трикратен носител на Европейската полицейска купа по плажен футбол.

За международен принос - МВР
1. Представителният мъжки отбор по пожароприложен спорт в състав: Пламен Писков, Георги Георгиев, Велин Иванов и Михаил Костов - класирал се на трето място в дисциплината "Пожарна щафета 4х100 метра с препятствия" на Световното първенство по пожароприложен спорт в Русия.

Най-добре представили се деца в движенията "Млади приятели на полицията"
и "Млад огнеборец"

1. Отборът на Централен полицейски карате и джу джицу клуб в състав: Димитър Димитров, Калоян Бахчеванов и Калоян Стоименов - шампион на републиканските турнири "Млади приятели на полицията".
2. Натали Иванова - шампион потаекуон-до ITF на републиканските турнири "Млади приятели на полицията".
3. Младежки противопожарен отряд "Млад огнеборец" при ОУ "Панайот Волов", Шумен - постигнал рекорд в дисциплината "400 метра щафетно бягане".
4. Никола Донев - шампионпо таекуон-до ITF на републиканските турнири "Млади приятели на полицията".
5. Отборътмомичета до 13 години на Централен полицейски волейболен клуб - класирал се на трето място в Републиканското първенство сезон 2018/2019 г. и първо място на турнира "Млади приятели на полицията".

Спортисти, служители на МВР, със значителен принос към световния и национален спорт
1. Тайбе Юсеин - завоювала сребърен медал на Световното първенство по борба в Казахстан и квота за Олимпийските игри в Токио 2020 година.
2. Ивет Лалова - класирала се на седмо място на финала на 200 м на Световното първенство по лека атлетика в Доха, Катар. Атлет щ 1 на Балканите. Спечелила квота за Олимпийските игри в Токио 2020 година.
3. Тервел Пулев - носител на WBA - интернационална титла.
4. Мария Грозева - завоювала златен медал в дисциплината 25 м спортен пистолет на Световна купа в Пекин и квота за Олимпийските игри в Токио 2020 година.
5. ПетърСтойчев - завоювал първо място на Световното първенство по ледено плуване 1000 м в Мурманск, Русия. Номиниранза наградата "Посейдон" от Международната зала на славата по плуване.
6. Антоанета Бонева - класирала се на шесто място на Световната купа по спортна стрелба в Китай. Спечелила квота за Олимпийските игри в Токио 2020 година.

Спортист на годината
1. Борис Георгиев, ЦБПС - световен и европейски шампион по джудо в категория до 100 килограма.
2. Любомир Борисов, курсант в АМВР - световен шампион по плуване в дисциплините 50 и 100 м бътерфлай.
Подгласници
1. Светослава Николова и Дияна Котева, курсанти в АМВР - завоювали сребърен медал на двойки и бронз в отборното - жени на Европейското полицейско първенство по тенис на маса.
2. Любомир Кралев, РДПБЗН Велико Търново - европейски полицейски шампион по тенис на маса.
3. Габриела Гигова, 09 РСПБЗН София - сребърна медалистка по джудо в категория +78 кг и бронзова медалистка на джу джицу в категория +70 кг от Световните полицейски игри.
Изображения
Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти