Шалке 04 стартира годината с победа

Отборът на Шалке 04 стартира ударно 2020 година, след като победи с 2:0 у дома Борусия (Мьонхенгладбах) в първия двубой от 18-ия кръг на Бундеслигата. С успеха отборът от Гелзенкирхен се изкачи на четвъртата позиция във временното класиране с 33 точки, докато съперникът им остана втори с 35. На върха с 37 точки и мач по-малко е РБ Лайпциг. Байерн (Мюнхен) е трети с 33 точки.

Домакините имаха инициативата още през първата част на "Фелтинс Арена", но вратарят на Борусия Ян Зомер направи няколко добри спасявания. Все пак след почивката Шалке 04 постигна своето. Суат Сердар откри в 48-ата минута след асистенция на новото попълнение Михаел Грегорич, който беше привлечен от Аугсбург. Само 10 минути по-късно и самият Грегорич се разписа във вратата на Борусия и направи дебюта си мечтан. Той беше изведен сам срещу вратаря отдясно на атаката след подаване от Роман и не сгреши.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти