Желанията се сбъдват: Айнтрахт влетя в 2020 с победа

Желанията се сбъдват: Айнтрахт влетя в 2020 с победа
Хютер си пожела ново начало за Франкфурт
Хютер си пожела ново начало за Франкфурт

Футболистите на Айнтрахт (Франкфурт) изпълниха желанието на треньора си Адолф Хютер да започнат начисто новата година. Това се случи след 2:1 при гостуването на Хофенхайм, а тези три точки сложиха край на ужасяващата серия на отбора от двубои без победа, която се простираше в цели седем кръга.

Айнтрахт започна по-настоятелно и по традиция разчиташе на активност по фланговете. Именно след подобно развита атака дойде и първото попадение, което бе на сметката на Франкфурт. Мият Гачинович проби по дясното крило, след което центрира към Бас Дост, който от около метър разстояние вкара с ляв крак - 1:0 в 18-ата минута. Десетина минути по-късно “орлите” пропуснаха добър шанс да удвоят, след като Костич стреля в напречната греда от 13-14 метра. В оставащото време до почивката футболистите на Хофенхайм бяха по-напористи и Бенджамин Хюбнер имаше отлична възможност, но опасен негов удар с глав бе спасен по чудесен начин от Кевин Трап в 37-ата минута.

Равенството бе възстановено след по-малко от пет минути игра през втората половина на “PreZero Arena”. Константинос Стафилидис отбеляза първото си попадение с екипа на Хофе в 48-ата минута, когато топката бе избита след корнер за домакините, а той я прати по неспасяем начин в мрежата след бомбен шут с левия крак от повече от 20 метра - 1:1.

Тимъти Чандлър върна Айнтрахт напред четвърт част по-късно - в 62-ата минута той засече с глава параболично центриране на Костич, за да изведе своите напред с 2:1. В заключителните секунди Костич отново нямаше късмет и за втори път прати топката в напречната греда, а малко след това съдията свири край и узакони първата победа на Франкфурт от ноември месец насам.

СТАТИСТИКА
КЛАСИРАНЕ

ГОЛМАЙСТОРИ

src="https://oms.streamatus.com/player/PopUpIframe/lJmWLixijq?iframe=popup&u=" scrolling="no" frameborder="0" width="630px" height="390px" allowfullscreen>

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти