Уест Хам и Евертън си размениха два гола за пет минути

Уест Хам и Евертън си размениха два гола за пет минути

Уест Хам и Евертън не успяха да се победят и завършиха наравно 1:1 в мач от 23-ия кръг на Висшата лига. Всичко по-интересно в срещата се случи през първото оплувреме, когато паднаха и двете попадения дело на Иса Диоп в 40-ата минута и Калвърт-Люин четири минути по-късно.

В 20-ата минута дойде първата реална възможност за един от двата отбора, когато Марк Нобъл центрира от дясно, Халер стреля с глава, но топката мина на сантиметри. Две минути по-късно съдията отмени попадение на “чуковете”, след като отново Нобъл изведе Лансини, аржентинецът отбеляза, но се оказа, че е бил зад гърба на отбраната при подаването на капитана на домакините. В 32-ата минута Люка Дин центрира много добре към Тио Уолкът, който се оказа в отлична позиция, но отправи слаб удар и Рандолф, който се завърна в клуба преди няколко дни и днес дебютира повторно, спаси.

Пет минути преди края на полувремето нарушение до тъчлинията доведе до центриране на Лансини от дясната страна на вратаря, Иса Диоп се измъкна и прати топката зад гърба на Джордан Пикфорд.

Само четири минути по-късно “карамелите” изравниха. Люка Дин центрира от корнер на първа греда, там топката бе отклонена от Холгейт, който само продължи движенеито й към Калвърт-Люин, за когото остана най-лесното и само я прати във вратата.

В ответната атака момчетата на Дейвид Мойс бяха близо до ново попадение. Пабло Сабалета проби до самата крайна линия, след което центрира, но ударът на Пабло Форналс бе спасен от Пикфорд.

Малко след началото на втората част Евертън бе близо до второ попадение, но Калвърт-Люин не успя да отбележи от няколко метра, след като Уолкът центрира добре от дясно. “Чуковете” отговориха с удар с глава на Але, който бе насочен точно в центъра на вратата, но Пикфорд спаси с мъка, стоварвайки топката на самата голлиния. Малко по-късно Лансини също пробва удар, но английският национал отново се разстегна добре и прати топката в корнер. В следвящият кръг Евертън посреща Нюкасъл, а Уест Хам гостува на Лестър.

СТАТИСТИКА

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички