Атанас Петров: Играхме като отбор, което е много важно

Атанас Петров:  Играхме като отбор, което е много важно

Хебър се класира на финала за Купата на България по волейбол при мъжете след победа с 3:1 срещу Монтана. Полуфиналната среща се игра днес в зала "Младост" в Бургас.

"Определено не ги надиграхме по елементи, а с колективна игра. Играхме като отбор, което е много важно в такива битки и на този етап от турнира", заяви треньорът на Хебър Атанас Петров пред Нова спорт.

"И двата отбора биха добър сервис, имаха и колебливи моменти. Ние имахме проблеми в посрещане, които успяхме да компенсираме с добри изяви в атака на високи топки, а те не можаха да си отиграят тези високи топки. Може би там също имаше разлика. Раздаването на момчетата в защита, организацията блок защита и индивидуални изяви ни помогнаха", коментира треньорът на Хебър.

Хебър е първият финалист в турнира за Купата на България (снимки)
Хебър е първият финалист в турнира за Купата на България (снимки)

"Гледаме да не правим много трудни неща, а да играем без да импровизираме много. Те не успяха да излязат от тази дупка, в която бяха изпаднали на мрежата по едно време.

Нямаха позитивно отиграване на мрежата. Падна им играта и ние, разбира се, използвахме това и отиграхме няколко контраатаки", каза още Петров.

"Загубихме втория гейм, заради наши грешки,  а не заради по-силна игра на Монтана", добави той.

"Много разчитаме на високата блокада на Теодор Тодоров и на неговите важни отигравания във важни моменти. Той ще бъде важна част от нашия отбор. Нека това да е трудното, да имаме много голям избор при центровете. Всеки от тях е много силен в даден елемент. В зависимост от мачовете, ще избирам най-добрия вариант за отбора", завърши Петров.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти