Ексклузивно: Ето какво каза Васил Божков пред феновете на Левски (видео)

Ексклузивно: Ето какво каза Васил Божков пред феновете на Левски (видео)

По-рано днес Васил Божков имаше двучасова среща с феновете на Левски. Бизнесменът, чийто холдинг от една година ръководи "сините", се видя с привържениците в 12.00 часа на стадион "Георги Аспарухов". На срещата освен Божков присъствал и изпълнителният директор на клуба Павел Колев, както и изпълнителният директор на "Национална лотария" - Димитър Ганев . Sportal.bg разбра част от нещата, които бизнесменът е споделил пред привържениците.

Както се очакваше, той ще иска подкрепа от феновете, след като преди два дни стана ясно, че бизнесът му е сериозно застрашен. Законопроектът, внесен от Валери Симеонов и още 6 депутати в Парламента, предвижда всички лотарийни игри, с изключение на бинго, кено и томбола, да могат да се организират само от Държавно предприятие "Български спортен тотализатор". Това на практика означава, че лицензите на Национална лотария и Лотария България ще бъдат отнети, като такъв за лотарийни билети ще има единствено Българският спортен тотализатор. (б.а. В България лиценз за лотария имат три фирми - Българският спортен тотализатор, който е държавен, както и две фирми на Васил Божков). Както е известно, Премиерът Бойко Борисов, финансовият министър Владислав Горанов и министърът на спорта Красен Кралев подкрепиха исканията на Симеонов. Националната лотария е генерален спонсор на Левски от една година.

"Ако няма лотария, няма да имам пари да давам на Левски. Оттук нататък трябва да решите как се спасява отборът. Знаете какво направихме - школа, стадиона го оправяме и щяхме да го довършим тази година, отборът ни е силен. Имаме шансове и за Купата, в борбата сме за първо място в шампионата. Нещата обаче бяха дотук. Преценявайте, мислете....Такава е ситуацията", коментира Божков пред феновете.
"Държавата ми взима бизнеса и иска да ме фалира. Фалират ли ме, няма как да давам пари за Левски, той умира", коментирал Божков, но част от феновете не се съгласили с това негово мнение. "Дал съм 22 милиона лева за една година. Имаме план за пет години за да оздравим клуба, да имаме стадион. Не виждам кой ще дава по два милиона всеки месец", отговорил той.

"Разберете, че положението е много тежко. Главболгарстрой и Виваком всеки момент могат да пуснат дела за обявяването на клуба в несъстоятелност. Не го правят заради нас, тъй като им обясняваме, че ще се изложат. Погасяваме задължения, но всеки ден има подводни камъни. Дали даден мениджър или бивш футболист искат пари от клуба.

Срещнете се с Бойко Борисов, той може да бъде разубеден. На мен не ми вдига телефона. Трябват 5000-10000 човека, а не 500. Вие знаете какво да правите", заявил Божков, но без да уточнява дали му трябват за протест или нещо друго.

Както е известно, финансовият министър Владислав Горанов бе разпоредил на Агенцията за държавна финансова инспекция да направи проверка по повод сигнал от собствениците на efbet Цветомир и Боян Найденови, според които Държавната комисия по хазарта (ДКХ) е пропуснала да събере около 250 млн. лв. такси от най-голямата частна лотария у нас. В момента текат проверки във всички хазартните фирми на Васил Божков, като има образувано досъдебно производство. Очаква се скоро да стане ясно, дали държавата е била ощетена, и ако е, какъв е точният размер.

Бившият собственик на ЦСКА бил категоричен пред феновете, че не е влязъл в Левски под натиск на Бойко Борисов, каквито слухове имаше преди година. "Не ме е карал. Аз му казах, дай да го взема и да оправя Левски. Миналата година, когато акциите бяха в Христо Йовов и Димитър Иванков, вие започнахте да негодувате, той (Б.Борисов) ми се обади и ми каза: "Няма да го взимам аз, взимай го ти", това беше разговорът между нас.

Васил Божков говори два часа със "сините" фенове, предстои нова среща
Васил Божков говори два часа със "сините" фенове, предстои нова среща
Божков разкрил, че почти бил договорил Ивелин Попов. "Да. Лично аз водех преговори с него. Той се съгласи да играе в Левски, но има проблем с руския му клуб", разкрил бизнесменът пред привържениците.

Нито една от фракциите обаче не е обявила точна позиция, тъй като иска да разговаря с всичките си членове. Именно поради това е насрочена нова среща във ВИП-а на стадион "Георги Аспарухов" за идната сряда 22 януари, която ще започне от 19:00 часа. На нея отново ще присъства Васил Божков, който ще очаква вече окончателната позиция на всички фенклубове на Левски.

снимка 1 и 2: интернет
видео от срещата: 7dnilevski
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти