Феновете на Левски искат среща с Бойко Борисов

Феновете на Левски искат среща с Бойко Борисов

Националният клуб на привържениците на Левски иска среща с премиера на България Бойко Борисов. Повод за искането на феновете е, че са сериозно притеснени след срещата с Васил Божков, на която той обяви, че клубът ще фалира, ако му бъде фалиран бизнеса с "Национална лотария".

От НКП категорично подчертават, че не искат да защитават частните интереси на никой, а ги интересува единственото бъдещето на Левски.

Ето позицията на НКП на Левски:

УВАЖАЕМИ ЛЕВСКАРИ,

След вчерашната среща със собствениците и ръководството на ПФК „Левски“ АД, „Националният клуб на привържениците на Левски“ взе решение да изпрати писмо, с искане за среща с министър-председателя на Република България.

В последните няколко дни в медийното пространство бяха изнесени редица публикации, че “Левски” е изправен пред сериозната заплаха от финансов колапс и фалит в следствие на внесени в Народното събрание законодателни инициативи, които касаят генерална промяна в регулационния режим, уреждащ дейността на дружествата, чийто предмет на дейност е свързан с организирането и провеждането на хазартни игри. Тези опасения бяха потвърдени и на среща между собствениците и ръководството на ПФК „Левски“ АД и на привържениците.

Дебело подчертаваме, че ние не проявяваме загриженост за ничии частни икономически, финансови или политически интереси, както и че не желаем любовта ни към “Левски” да бъде използвана в политически или икономически сделки и противопоставяния.

От друга страна обаче, не можем да не бъдем сериозно притеснени, когато от редица места се чуват мнения и прогнози, че бъдещите промени, касаещи дейността на някои от основните субекти, осигуряващи финансирането на нашия Клуб ще предизвикат неговата фактическа „смърт“ и той ще бъде закрит и ликвидиран.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти