Ботев (Враца) привлече шампион с Литекс

Ботев (Враца) привлече шампион с Литекс

Бившият футболист на Литекс Уелингтон Да Силва-Том и юношите Мирослав Маринов и Людмил Йотов подписаха договори с Ботев (Враца). 34-годишният атакуващ полузащитник пристига като свободен агент. За последно през миналия сезон той е играл в турския втородивизионен Хатайспор, за който има общо 23 мача с 3 гола и 3 асистенции. Том познава добре българския футбол. Той има над 100 срещи за Литекс, с който е два пъти шампион (2010 и 2011 година) и два пъти носител на Купата на България (2008 и 2009).

Той е осмото ново попълнение в състава на Тони Здравков през зимната пауза и замина днес на лагера в Турция заедно с двамата младоци Маринов и Йотов. В групата за подготовката в Алания са включени общо 24 играчи. На лагера до края на месеца Ботев има планирани три контролни срещи, като съперниците в три от тях вече са уточнени. На 24 януари врачани ще срещнат Напредък (Сърбия) , на 29 януари е спарингът със Силекс Кратово (Северна Македония), а на 31 януари - срещу австрийския Форвертс Щайер, като се търси още един противник за 27 януари.

Група на Ботев Враца за лагера в Турция:

Аласан Н'Диайе, Александър Станисавлевич, Ангел Лясков, Андреас Васев, Атанас Зехиров, Валери Домовчийски, Венцислав Керчев, Владислав Узунов, Даниел Гаджев, Даниел Генов, Деян Иванов, Доминик Янков, Ивайло Михайлов, Илия Миланов, Красимир Костов, Людмил Йотов, Мирослав Маринов, Петко Ганев, Петър Атанасов, Стамен Бояджиев, Уелинтон Да Силва-Том, Христо Златински, Христо Митов и Чавдар Ивайлов.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти