Първият гол на Мойс Кийн даде добро начало на Евертън, но краят бе кошмарен (видео)

Първият гол на Мойс Кийн даде добро начало на Евертън, но краят бе кошмарен (видео)

Евертън загуби аванс от два гола срещу Нюкасъл и в крайна сметка взе само точка от домакинството си на "свраките" след кошмарни за "карамелите" заключителни секунди, в които тимът на Карло Анчелоти допусна две попадения. Мойс Кийн (30') даде аванс на "карамелите" с първия си гол за клуба, а Доминик Калвърт-Люин (54') удвои с десетия си гол във Висшата лига през този сезон. В добавеното време два гола на Флориан Лежюн (94', 95') попариха радостта на домакините. Във втори пореден мач "свраките" успяха да стигнат до решителни голове в последните секунди, след като преди няколко дни победиха и Челси с попадение в 94-тата минута.

Джибрил Сидибе и Морган Шнайдерлин започнаха за домакините. Ричарлисон, Гилфи Сигурдсон и Алекс Иуоби пропуснаха и този двубой заради контузии.

Стив Брус направи четири промени в сравнение с двубоя с Челси, който "свраките" спечелиха с 1:0 с гол в 94-тата минута. Мат Ричи, Шон и Матю Лонгстаф и Кристиан Атсу попаднаха в титулярния състав. Джонджо Шелви остана на скамейката за началото, докато Алан Сент-Максимин изненадващо бе извън групата.

Евертън очаквано доминираше и владееше повече топката, но без в началото да създава някакви особени положения пред вратата на Дубравка, който спаси два удара от далечна дистанция на Сидибе и Мойс Кийн. 

В 28-ата минута именно Кийн даде аванс на домакините с първи си гол за Евертън. Калвърт-Люин добре отклони към Бернард  дълго подаване на Мина. Бразилецът прехвърли бранителите на Нюкасъл с качествено подаване към Кийн, който стреля ниско - 1:0.

След гола Нюкасъл се поотвори и започна да атакува по-често, но "свраките" не успяваха да завършат добре нападенията си.

В 51-вата минута Бернард пропусна страхотна възможност да удвои, след като бе изведен от Уолкот и копна добре топката, но прехвърли не само Дубравка, но и вратата. Две минути след това обаче резултатът бе 2:0, след като Калвърт-Люин получи от Дин в наказателното поле, а Ласелс го улесни след неумелия си опит да се намеси. Нападателят стреля хладнокръвно покрай Дубравка.

В 78-ата минута за малко Жоелинтон не си отбеляза автогол. В добавеното време обаче се случи нещо, което никой не можеше да предвиди на фона на играта през 90-те минути. В 94-тата  Флориан Лежюн намали след атрактивна задна ножица, дошла след разбъркване след корнер. Секунди след това отново французинът успя да добута топката след голямо разбъркване в малкото наказателно поле. Пикфорд опита да улови, но технологията на голлинията показа, че топката е преминала - 2:2.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички