Лос Анджелис иска от МЛБ две служебни титли за Доджърс

Лос Анджелис иска от МЛБ две служебни титли за Доджърс

Общинският съвет на Лос Анджелис прие единодушно резолюция, с която ще поиска от Мейджър лийг бейзбол да отнеме титлите от Световните серии на Хюстън Астрос (2017) и Бостън Ред Сокс (2018) и да ги даде служебно на Лос Анджелис Доджърс. Предложението беше направено от съветниците Джил Седийо и Пол Корец и късно снощи получи пълна подкрепа от градската управа на Ел Ей.

Ходът идва като следствие от все по-шумния скандал с кражба на сигнали от страна на "астронавтите" по пътя към шампионския трофей през 2017 г. Измамата спрямо противниковите отбори вероятно е била повторена и от "червените чорапи" през 2018 г. с помощта на мениджъра Алекс Кора, преминал от Хюстън в Бостън между двата сезона.

Крайният потърпевш и в двете първенства бе именно ЛА Доджърс. През 2017-а "мошениците" загубиха Световните серии в седем мача срещу Астрос, а през 2018-а – в пет мача срещу Ред Сокс. Апелът на общинската управа до комисионера на МЛБ Роб Манфред едва ли ще получи търсения ефект, но все пак предстои лигата да излезе с официална позиция по казуса.

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти